Magazin
40 ogledov

Džersi za nosečnice

Izberite nosečniške kroje. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Nosečniška moda. Modna strokovnjakinja Lorella Flego nosečnicam svetuje oblačila iz bombaža z elastanom.

"Določena oblačila so nosljiva samo v nosečnosti, zato mislim, da iz praktičnih razlogov ni pametno pretiravati z nakupi. Do petega meseca sem bila brez trebuha, ko pa je začel rasti, sem nosila obleke, rezane pod prsmi. Če se nosečnica zelo zredi, verjamem, da je treba kupiti tudi nekaj novih kosov, vendar je načeloma tako, da je stara garderoba zelo nosljiva skoraj do zadnjih mesecev," je nasvet voditeljice in modne strokovnjakinje Lorelle Flego, ki je trenutno že v devetem mesecu nosečnosti.

Naj bo mehko in udobno

Lorella nosečnicam predlaga materiale, kot je džersi, ker je mehek, udoben, se hitro opere in ne potrebuje likanja, za obleke pa je idealen bombaž z elastanom (da se vsaj malo prilagodi telesu), prav tako stoodstotni bombaž, če je obleka nekoliko ohlapnejša.

Svila preveč občutljiva

"S svilo nisem imela dobrih izkušenj, morda je v tem obdobju preveč občutljiv material, ki se dokaj hitro mehča. Obleka pa naj nikakor ne bo prekratka, ker je med nosečnostjo neprimerno biti pretirano drzen," pravi bodoča mamica, ki ni ljubiteljica ozkih krojev. "Zdi se mi, da je trebuh zasebna stvar in ga sama nisem želela pokazati vsem; to pa je seveda le moje mnenje, poleti sem videla veliko nosečnic, ki so se v prekratkih majicah zelo samozavestno sprehajale po trgovinah," pojasni.

Posebni kroji za noseče

Ali je enako, če nosečnica namesto nosečniških oblačil kupi le večjo številko oblačila? Flegova meni, da je vse odvisno od krojev. "Načeloma je tako, da so nosečniške stvari posebno krojene in imajo več prostora za trebuh; obleke so denimo daljše v sprednjem delu. Če pa je obleka samo večje številke, je lahko udobna v predelu trebuha, vendar prekratka v sprednjem delu," poudarja Lorella, ki pri nosečniški modi pogreša sodobnost in barvitost. "Mislim, da je treba na tem področju pri nas narediti kar veliko," sklene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.