Magazin
49 ogledov

Eko vrečka čaka tudi na vas

Takšne vrečke za trajno uporabo so ponudili v Sparu. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Danes, ob Dnevu zemlje, eden izmed največjih trgovcev v Sloveniji svojim kupcem podarja prav posebno in uporabno darilo - okolju prijazno nakupovalno vrečko.

Brezplačna nakupovalna vrečka je narejena iz obnovljivih materialov in tako primerna za večkratno uporabo in 100-odstotno recikliranje. Izbrani trgovec je sicer že pred kratkim svojim kupcem ponudil bio vrečke, izdelane iz krompirjevega škroba, ki so naletele na zelo dober odziv kupcev, ob Dnevu zemlje pa bodo vsem kupcem ob nakupu podarili  posebno vrečko, ki jo lahko vidite na fotografiji. Ni le trpežna in vodoodporna,  krasi jo tudi privlačen videz.

Še (zaskrbljujoča) zanimivost
Podatki za Slovenijo kažejo, da Slovenci letno uporabimo med 300 in 600 milijoni vrečk in samo približno 1 odstotek teh vrečk recikliramo. Rešitev je torej v nakupovalnih vrečkah za večkratno uporabo, ki so narejene iz razgradljivih materialov. Te s pravilnim recikliranjem pripomorejo k odgovornemu odnosu do okolja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.