Magazin
6 ogledov

Emonska ulica bo gledališče

Ena od številnih točk v programu Emonske promenade Žurnal24 main
Začenja se 7. mednarodni ulični festival Emonska promenada.

Pod okriljem KUD France Prešeren se začenja 7. mednarodni ulični festival Emonska promenada, ki vsebinsko dopolnjuje festival Trnfest. Promenada bo na Trnovskem mostu in Emonski ulici potekala do nedelje, 26. avgusta, vsak dan med 18. in 21. uro. Prizorišče v bližini KUD France Prešeren se bo tako kot vsako leto v tem času spremenilo v gledališče na prostem in ustvarjalno sprehajališče.

Obiskovalci si bodo lahko ogledali 26 dogodkov umetnikov iz 10 držav ter se sami preizkusili v artističnih spretnostih in družabnih igrah. Posebna pozornost festivala bo namenjena kreativnemu ustvarjanju na prostem, ki ga bodo izvedli v sodelovanju s Hišo otrok in umetnosti. Poleg tega bodo prvič letos na ogled tudi ulična klovnada, ekvilibristične točke na vrvi in drogu, predstavitev mojstrov slovenske obrti in Hiša iger.

Današnji prvi dan promenade bo katalonska skupina Guixot de 8 izvedla interaktivno predstavo z recikliranimi objekti, na sporedu pa bodo med drugim še cirkuška delavnica ter lutkovni predstavi Sedem pik in Sneguljčica. Ob morebitnem dežju prireditev ne bo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.