Magazin
18 ogledov

Evrosong ima novo trofejo!

Za lansko zmago je Marija Šerifović prejela posebno nagrado. Žurnal24 main
Lys Assia, prva zmagovalka tekmovanja Evrosong, in lanska zmagovalka Marija Šerifović sta svetu ponosno razkrili novo trofejo, ki jo bo domov odnesel zmagovalec letošnjega tekmovanja.
Lys Assia , rojena marca 1926 (njeno pravo ime je Rosa Mina Schärer ), je švicarska pop pevka, ki je bila leta 1956 izbrana za prvo zmagovalko Evrosonga. "Kot dekle sem najraje plesala. Šele pozneje sem začela peti. Prijatelji, ki so me slišali peti, so bili navdušeni, in zato sem ples zamenjala s petjem," je na novinarski konferenci v Beogradu povedala Lys.


Lys Assia je švicarska pop pevka, ki je bila leta 1956 izbrana za prvo zmagovalko Evrosonga.  © Matjaž Tavčar

 
Ko je prvič zmagala na Evrosongu, je pela za Švico, vendar je istega leta sodelovala tudi v nemškem nacionalnem finalu Evrosonga. Na tekmovanje se je vrnila še leta 1957 in leta 1958, in sicer za Švico. "Nikoli si nisem mislila, da se bo Evrosong razvil do te mere. Takrat je bilo to izkušnja, ki smo jo izkoristili in nismo vedeli, ali se bo vse skupaj nadaljevalo," je bila vzhičena ob današnji podobi in poteku tekmovanja. "Občinstvo vedno ve, kaj hoče," je še dodala.


Letos bo zmagovalec Evrosonga dobil posebno nagrado. © Matjaž Tavčar

 
Trofeja za zmagovalca
Letos bo zmagovalec Evrosonga dobil posebno nagrado. Ideja snovalca je bila izdelati preprost mikrofon, ker gre seveda za pevsko tekmovanje. No, dobili smo umetnino, ki sta jo svetu slavnostno razkrili Lys in lanska zmagovalka Evrosonga Marija Šerifović . Nagrada je povzročila še bolj napeto vzdušje, čeprav je večina novinarjev že skoraj prepričanih v zmago Rusije. Odločitev bo padla v naslednjih dneh.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.