Magazin
17 ogledov

Facebook postaja Babybook

ženska nosečnica računalnik Shutterstock
Polovica staršev je priznala, da vsaj enkrat na teden na Facebooku objavijo novičke o svojih otrocih. Najraje objavljajo njihove fotografije, je pokazala raziskava.

Če ste stari od 25 do 35 let, je vaš Facebook najbrž preplavljen s fotografijami malega Matica, kako liže sladoled, s fotografijami Anjinih prvih korakov, najverjetneje pa redno videvate tudi fotografije iz porodniške sobe. Imamo prav? Britanska raziskava je pokazala, da vse več staršev uporablja Facebook za razkazovanje svojih otrok, vse od rojstva naprej. Kar dve tretjini britanskih staršev sta priznali, da to družabno omrežje uporabljajo zgolj v te namene.

Raziskava, ki jo je izvedla spletna stran VoucherCodesPro.co.uk, je pokazala, da 67 odstotkov staršev skoraj nikoli ne objavi statusa, ki ni povezan z njihovimi otroki. V študijo so bilo zajeti 2.204 starši, ki imajo vsaj enega otroka, starega deset let in manj.

Le 8 odstotkov jih ne piše o svojih otrocih

Več kot polovica (56 odstotkov) je priznala, da svoje Facebook prijatelje o svojih otrocih obveščajo vsaj enkrat na teden, 28 odstotkov pa jih pravi, da to počnejo vsaj enkrat na mesec. Le osem odstotkov staršev trdi, da na Facebooku niso nikoli objavili statusa o svojem otroku ali njegove fotografije. Od tega jih je 83 odstotkov povedalo, da tega ne počnejo zaradi zasebnosti in zato, ker hočejo zaščititi svojega otroka.

A čeprav sami prijatelje redno "bombardirajo" z otroškimi novičkami, je večina staršev (59 odstotkov) priznala, da so sami skrili ali izbrisali prijatelje, ki so stalno objavljali fotografije svojih otrok ali pisali o njih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.