Magazin
37 ogledov

Favorit Eurosonga Lazarev gol na fotografiji

Sergej Lazarev EPA
Na medmrežju se je pojavila fotografija, na kateri favorit za zmago na Eurosongu Sergej Lazarov nag pred obraz razgaljene mladenke moli žago. V brisanje sledi za fotografijo naj bi se vključil tudi uradni Kremelj.

33-letni Sergej Lazarov je na stavnicah s pesmijo You are the one osrednji favorit za zmago na nocojšnjem tekmovanju Eurosong v Stockholmu. Očitno pa bo tekmovanje začinila  fotografija Lazareva, ki ga prikazuje, kako nag sedi na postelji. Ob tem pred obraz ženske v raztrganih najlonkah in bujnega oprsja moli ročno žago.

Kakšen je namen takšnega akta, ni jasno, verjetno pa Lazarevu v tem trenutku fotografija ni v pomoč pri pridobivanju dodatnega občinstva po Evropi. 

Angleški Sun ob tem navaja svoj vir iz Moskve, da je bila fotografija posneta že pred leti za potrebe opozarjanja na družinsko nasilje in da je poročanje o njej  tem hipu zašlo s poti, zaradi katere je bila posneta.

Četudi je bil namen pozitiven, pa naj bi uradne ruske oblasti, ki si močno želijo zmage na letošnjem tekmovanju evropske popevke, zagnale obsežno akcijo, da bi fotografijo "počistile" z interneta.

Sergej lazarev | Avtor: Splet Splet
Kremelj se namreč boji, da fotografije delujejo "čudno" in bi lahko zmanjšale možnost za uspeh Lazareva, poroča Daily Mail.

Lazarev se je v zadnjih intervjujih, med drugim tudi za BBC, zavzel za pravice istospolnih v rodni Rusiji, ki je znana po rigoroznem postopanju proti skupnosti LGBT. Homoseksualci so na drugi strani veliki podporniki Eurosonga. Tako je Lazarev dejal, da bi bili v primeru zmage in posledično organizacije tekmovanja leta 2017 v Moskvi dobrodošli tudi privrženci istospolnih zvez. "Geji v Rusiji obstajajo," pravi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 19:09 14.maj 2016.

    Če je fotografija tako nedolžna in posneta za pravi namen potem pa res ni treba zganjat panike pa brisat to sliko po internetu. In sploh kaj se ima Kremelj za vtikat v zasebno sfero? Iz Eurosonga res ni treba politike ...prikaži več delat. Ampak ja to je tipično rusko ...namest da se stvari pojasni razjasni, grejo rajš resnico skrivat. Hvala bogu da nismo del Rusije.

  • izRODEk 17:42 14.maj 2016.

    Hja, če ne gre pošteno, pa pač malo podlo. Tako pač dela zahod, EU, ZDA.EU, gnusiš se mi. Rusija, nisi moja domovina. A se bom, v primeru spopadov, zagotovo boril na strani Rusije. Smrt zahodnemu fašizmu - svoboda narodu!