Magazin
37 ogledov

Feng šui v spalnici

Žurnal24 main
Spalnica ima ogromen učinek na razpoloženje, vpliva pa lahko celo na finančno stanje v gospodinjstvu, zato ji je pri opremljanju treba posvetiti kar se da veliko pozornosti.
  • Najboljša lokacija za spalnico v hiši je v jugozahodnem delu, saj naj bi bila tam najboljša energija. Spalnica naj ne bi bila prehoden prostor, iz nje lahko vodijo vrata izključno v kopalnico, vendar morajo biti vedno zaprta.
  • Najboljši kraj za postavitev postelje je diagonalno od vrat. Če to ni mogoče, posteljo postavite na drug kraj, vendar pri tem pazite, da ne boste imeli ob spanju nog obrnjenih proti vratom, saj bo tako energija uhajala skoznje. Postelja, postavljena vzporedno ob oknu, po možnosti s pogledom na naravo, bo na vas vplivala blagodejno in vas napolnjevala z energijo. Zelo dobro je tudi, če nanjo lahko dostopate s treh strani.
  • Stene spalnice so lahko prebarvane z različnimi zemeljskimi barvami – najboljši so odtenki rumene in rjave, saj predstavljajo harmonijo in sožitje. Drugih barv se v spalnici izogibajte, še posebej temno modri ali črni, saj simbolizirata "nevarnost" in ne vplivata dobro na počutje.
  • V spalnico ne sodijo televizor, računalnik, radio in podobno, prav tako iz nje odstranite ogledala. Ogledalo, ki odseva posteljo in osebe v njej, prinaša nesrečo, zato raje uporabite takšno, ki je skrito v vratih omare.
  • Dekoracije naj bo čim manj, a zato naj bo toliko skrbneje izbrana. Slike naj bodo izključno vesele narave, toplih barv, ne glede na to, v kaj verujete, pa se v spalnici izogibajte podobam verskih simbolov. Prav tako na stene ne izobešajte stvari, ki v vas vzbujajo slabo voljo.

Po feng šuiju ali kar tako, vaša spalnica je že z najmanjšimi dodatki in spremembami v postavitvi pohištva lahko videti veliko bolj urejeno in prijetno, vsekakor pa naj ne bo prostor, ki vas bo spominjal na vsakodnevne obveznosti, temveč naj bo namenjen izključno počitku, strasti in razvajanju.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.