Magazin
280 ogledov

Feng šuj namig za več denarja

akvarij Shutterstock
V JV-del doma postavite čim več lončnic zelene barve in pokončne oblike ter akvarij z neparnim številom ribic, v okolici doma pa posebno pozornost namenite desni strani zgradbe.

"Za denar je najpomembnejši JV-del tlorisa doma (med 112,5 in 157,5 stopinjami, če gledamo iz središča tlorisa), ki mu vlada energija lesa, ki jo lahko aktiviramo z lončnicami, zeleno barvo in pokončnimi oblikami," je povedala Helena Golenhofen, voditeljica Feng shui akademije, in dodala: "Priljubljeno sredstvo za izboljšanje energije v izseku denarja pa je tudi akvarij. Voda namreč podpira les in je v feng shuiju simbol za bogastvo, komunikacijo in obilje, plavajoče ribice pa simbolizirajo nenehno gibanje in pretakanje, tudi denarja." Golenhofenova pri tem opozarja, da mora biti voda v akvariju vedno čista, število rib pa mora biti neparno, "saj neparna števila predstavljajo energijo yang, torej moško, aktivno komponento".

Odločilna je desna stran

Po feng shuiju na finančno stanje vpliva tudi okolica, v kateri živimo. V širšem smislu so bolj bogate pokrajine tiste, ki imajo veliko vode in v bližini višje gore, medtem ko v mikrolokaciji (okrog bloka ali hiše) za hrbtom zgradbe ne sme manjkati nekaj visokega (to je lahko sosednja hiša ali drevo), sprednja stran zgradbe pa mora biti odprta, da lahko k nam denar (in ideje za zaslužek) sploh pride. "Za finance je odločilno področje na desni, yang, aktivni strani zgradbe, ki je močno povezana s služenjem denarja in kariero. Če je desna stran premalo močna (prenizko rastlinje ali padajoči teren), jo lahko aktivirate z različnimi ukrepi: s svetilkami, vrtno lopo, garažo ali drevesom," svetuje sogovornica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.