Magazin
2 ogledov

Festival Čembalo letos še bogatejši

Kompozicije Bacha so poskrbele za odprtje festivala. Žurnal24 main
V Beogradu se je v mestni skupščini in umetniškem paviljonu Cvijete Zuzorić začel peti mednarodni festival Čembalo, živa umetnost.

Danes se je v Beogradu v mestni skupščini in umetniškem paviljonu Cvijete Zuzorić začel peti mednarodni festival Čembalo, ki bo trajal do 13. novembra.

Predstavnik organizatorja, Kulturnega centra Beograd, je povedal, da je festival letos bogatejši in še raznovrstnejši kot prejšnja leta. Na sporedu bo devet koncertov, na katerih bo nastopilo dvanajst velikih imen evropske baročne glasbene scene. Sodelovali bodo umetniki iz Srbije, Madžarske, Izraela, Nemčije, Francije, Španije, Italije in Črne gore.

Čembalo je edini tovrstni festival v jugovzhodni Evropi. Za odprtje je v mestni skupščini poskrbel duet dveh baročnih instrumentov. Igrala sta čembalist Šalev Ad-El iz Izraela in flavtist Benedek Čalog z Madžarske. Izvedla sta kompozicije Johanna Sebastiana Bacha in njegovega sina Carla Philippa Emanuela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.