Magazin
10 ogledov

Festival mistike in iluzije

Pretresljiva in bizarna sodobna umetnost. Žurnal24 main
V Ljubljani se bo začel 9. mednarodni festival sodobnih umetnosti Break 2.4, kar bo v prestolnico pripeljalo 68 umetnikov iz okoli 30 držav.
Do 18. novembra se bodo na različnih prizoriščih odvijale fiktivne zgodbe o konstrukciji tako imenovane Potemkinove vasi. Festival, ki ga vodi Mateja Jurič, bodo odprli ob 20. uri v Palači Potemkin na Bohoričevi ulici 5, blizu Kliničnega centra. Gre za bivanjski prostor, spremenjen v galerijo, kjer se bo predstavilo 18 umetnikov. Break 2.4 namreč vsakič išče neraziskane galerijske lokacije.

Potemkinovo vas naj bi princ Grigorij Aleksandrovič Potemkin zgradil z namenom, da bi ruski vladarici Katarini II. prikril bedo in revščino svoje regije. Festival bo tako v znamenju mistifikacije, iluzije, spektakla. Poskušal bo konstruirati stvari take, kot bi lahko bile, je na predstavitvi povedala Stephanie Benzaquen, ki je umetniški vodja festivala.

Sedem umetnikov se bo predstavilo v avli Mestnega muzeja, v Galeriji Alkatraz na Metelkovi bodo na ogled dela osmih umetnikov, dve umetniški deli bosta na ogled v Kiberpipi, nekaj pa v javnem prostoru.

Sestavni del festivala bodo performansi na temo položaja posameznika v Potemkinovi vasi in filmske projekcije v Metropolu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.