Magazin
12 ogledov

Festival norih dogodkov

Gostili bodo zamejsko etno-rock skupino Kraški Ovčarji in italijansko reggae-ska
1/7
Žurnal24 main
Jutri bo svoja vrata odprl Festival Stična, ki ga letos že deseto leto zapored organizira Kulturno društvo Stična.

Festival Stična je festival glasbe, gledališča in likovne umetnosti, kjer se v dobrih dveh tednih v Stični zvrsti 20 dogodkov. Poleg tega, da je nekakšen uspeh in potrditev dosedanjega dela, člani Kulturnega društva Stična želijo z njim zaokrožiti vseh devet festivalov od leta 2000.

 

Letos tudi Murat&Jose

Letošnji festival tako ponuja vse najboljše goste vseh preteklih festivalov, še posebno tiste, ki so v Stični uspeli ustvariti najlepše, najbolj prijetno vzdušje, kar velja predvsem za glasbene skupine, kot so Neisha, Terra folk, Čompe, Makako Jump, letos pa jim je na oder končno uspelo zvabiti dvojec Murat&Jose.

 

Ker gre za mednarodni festival, ne bo manjkalo tudi zabave iz tujine. Zopet bodo nastopili Makedonci z izjemnim Mandolinskim orekestrom in gledališko predstavo makedonske skupine Theatre 007.

Poskrbljeno za otroke in potopisce

V okviru gledališča bodo za obiskovalce pripravili kvalitetne predstave z Borutom Veselkom in Andrejem Rozmanom - Rozo, izpostaviti pa gre tudi dve otroški predstavi, ki nista lutkovni, temveč igrani, kar otrokom, kot pravijo organizatorji, popolnoma drugače in mnogo bolje predstavi gledališče.

 

Na festivalu se boste poleg številnih zanimivih večerov lahko pridružili literarnemu večeru s pisateljico Polono Glavan, potopisnim večerom in spremljevalnim koncertom.

 

Več si lahko ogledate tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.