Magazin
27 ogledov

Fiat in Chery z roko v roki

Pri Cheryju, največjem proizvajalcu avtomobilov na kitajskem tržišču, napoveduje Žurnal24 main
Italijanski koncern Fiat in kitajski avtomobilski proizvajalec Chery Automobile sta podpisala dogovor o skupnem podjetju, ki naj bi začelo delovati leta 2009.

Sedež podjetja bo v mestu Wuhu v kitajski provinci Anhui, podjetje pa bo proizvajalo tako Fiatove modele in modele Alfa Romeo kot tudi vozila kitajske znamke Chery. V novonastalem podjetju naj bi proizvedli 175.000 vozil na leto.

Obe podjetji poudarjata, da sta z dogovorom izredno zadovoljni. Fiat bo s skupnim podjetjem razširil svojo proizvodnjo na kitajskem trgu in na to najhitreje rastoče tržišče na svetu uvedel tudi modele znamke Alfa Romeo.  Do objave dogovora je prišlo le dan po tem, ko so iz podjetij sporočili, da bo Chery Fiatu dobavljal 100.000 1,6- in 1,8-litrskih motorjev na leto, ki jih bodo uporabljali pri Fiatovih avtomobilih, proizvedenih na Kitajskem in v tujini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.