Magazin > Film & Glasba & TV
57 ogledov

11-letna Slovenka osvaja Avstrijo

Sandra Harb
1/24
Žurnal24 main
Sandra Harb je lani v oddaji Slovenija ima talent s svojim petjem na noge spravila občinstvo, a v polfinale ni prišla. Mladenka zdaj zmaguje po Avstriji.

Se še spomnite Sandre Harb, ki je kot 10-letnica v oddaji Slovenija ima talent s Puccinijevo O mio babbino caro na noge spravila vso dvorano, a kljub temu ni prišla v polfinale? Čeprav je bilo razočaranje po Talentih veliko, se je Sandra postavila nazaj na noge in srečo poskusila v tujini, kjer žanje uspeh za uspehom. Na avstrijskem tekmovanju Sing&Win je osvojila drugo mesto, na pevskem tekmovanju do 15 let na Dunaju pa je kot prva Slovenka v zgodovini zmagala.

Trenutno ima tudi doma polne roke dela, pri čemer ji ob strani stoji tudi Slavc Kovačič - Spidi. "Nastopam predvsem na dobrodelnih in šolskih prireditvah, športnih tekmovanjih, pa tudi na različnih pevskih tekmovanjih. Uspešno sem nastopila tudi v oddaji Mini zabava, v kateri je nastopilo več kot 200 tekmovalcev. Za osvojeno prvo mesto sem dobila svojo lastno pesem in videospot."

Da bo 11-letnica, ki je zaljubljena v operno petje, nekoč tako uspešna, je marsikoga presenetilo. Kot majhen otrok je namreč imela težave s sluhom. "Ker sem slabo slišala, sem se naučila brati z ustnic. Ob vpisu v šolo so na zdravniškem pregledu ugotovili mojo naglušnost, in ko sem bila stara 8 let, sem bila na operaciji obeh ušes. Kljub tej napaki sem izjemno rada pela, predvsem operne arije," nam je povedala učenka šestega razreda, ki se je z opernim petjem začela ukvarjati pred tremi leti. Njena velika želja pa je, da bi nekoč v tujini študirala petje.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.