Magazin > Film & Glasba & TV
15 ogledov

130 zvezd za pomoč Haitiju

(Foto: EPA)
1/42
Žurnal24 main
Največji zvezdniki sveta ponudili roko pomoči porušenemu Haitiju. Veliki dobrodelni koncert je hkrati potekal tako na stari kot novi celini.

Pevec zasedbe Coldplay Chris Martin se je pridružil Bonu in Beyonce v Londonu. Madonna in Justin Timberlake sta delila oder v Združenih državah. Sting je prepeval v New Yorku, komediant Russell Brand je pomagal v Los Angelesu.

Roko pomoči ponudili tudi Bruce Sprengsteen, Alicia Keys, Stevie Wonder, Rihanna, Jennifer Aniston, Mel Gibson in Jack Nicholson.

Prenos je potekal iz Los Angelesa, kjer je bil glavni voditelj filmski igralec George Clooney, ki je sam uvodoma daroval milijon dolarjev in prepričal številne kolege, da so storili enako.

Velika televizijsko telefonska akcija, namenjena zbiranju denarja za pomoč Haitiju, Upanje za Haiti, v produkciji glasbene televizije MTV je zgodaj davi po evropskem času zbrala okoli 130 svetovnih zvezdnikov in zvezdnic iz sveta filma, televizije in glasbe, ki so pozivali ljudi k darovanju.

Med drugimi so se izkazali Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Angelina Jolie, Brad Pitt in Sandra Bullock. V New Yorku je tako imenovani "teleton" vodil hip hop zvezdnik Wycleaf Jean, sicer po rodu s Haitija, v Londonu pa igralec Robert Pattinson.

Haitijci potrebujejo našo pomoč. Sporočimo jim, da niso sami. Naj vedo, da nam je mar,
George Clooney, igralec

Organizatorji so izrazili upanje, da jim bo uspelo zbrati kar milijardo dolarjev, kar je toliko, kolikor so doslej obljubile svetovne vlade. Predvidena je tudi izdaja posebnega albuma z dobrodelnih koncertov in izkupiček od prodaje bo prav tako namenjen Haitiju.

Že 5. februarja podobno akcijo pripravlja televizija BET, oddajo pa bosta vodila P. Diddy in Queen Latifah.

Kdo vse je sodeloval v uspešni akciji, preverite v galeriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.