Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

20 let od 12. ure

ET Arhiv skupine
Nocoj na Gospodarskem razstavišču koncert ob 20. obletnici izdaje pesmi Tek je 12 sati – s tretjo pevko in vsemi drugimi hiti.

Vaša pesem Tek je 12 sati je bila proglašena za največji hrvaški hit v 90. letih. Mar to pomeni, da lahko še danes živite samo od njega?
Ne, že dolgo ne moremo več živeti od tega hita. S skupino ET smo od takrat naredili še kar nekaj hitov, ki jih publika pozna, tako da zadnjih 15 let živimo že od drugih uspešnih pesmi, pridobili pa smo tudi nove poslušalce, ki poznajo tako nove kot stare hite.

Torej tega ne boste obešali na (pre)veliki zvon?
Ni potrebe po proslavljanju nečesa takega, ker bi to pomenilo, da smo one hit wonderji (skupina z enim hitom), kar pa ET po 26 letih kariere zagotovo ni.

Kako se je v teh 20 letih spremenila glasbena scena na območju nekdanje Jugoslavije?
V tem stoletju globalna glasba ni prinesla ničesar novega, vsi samo poustvarjajo stvari, ki že obstajajo in “kradejo” iz nekaterih plodnejših glasbenih obdobij. Danes ima vsak računalnik in lahko dela glasbo, zato je glasba postala slabša, ker vsak pač ne more biti komponist, kot tudi ne avtomehanik. Pogrešam kakovost iz 80. in 90. let, pogrešam lepe melodije.

Zakaj je Vanna pravzaprav zapustila skupino? Pogrešate njen glas in njen prispevek k skupini?
Vana se je odločila za samostojno kariero. Njenega glasu ne pogrešam, ker so vse pevke svojo in “njeno” vlogo odigrale bolj ali manj uspešno. Še se slišiva in ostala sva v zelo korektnih odnosih. Pred kratkim sva bila skupaj na kavi in se pogovarjala o morebitnem poslovnem sodelovanju v prihodnosti. Po njej sta bili v skupini še Lana Klingor in aktualna Katarina, ki je pri nas najdlje – slovenska publika je imela priložnost dobro spoznati vse tri.

Kaj menite, da danes poslušalci pričakujejo od vas?
Dobro zabavo – to vedno. Lahko se pohvalim, da smo eni od redkih izvajalcev, ki igrajo izključno samo svoje pesmi. Hitov imamo namreč, hvala bogu, več kot dovolj

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.