Magazin > Film & Glasba & TV
3 ogledov

45 tisoč ljudi na cesti

Zbrane je nagovoril ljubljanski župan Zoran Janković.
1/55
Žurnal24 main
Na brezplačnem koncertu na Slovenski cesti so nastopili Siddharta in Gorillaz Sound System, med obiskovalci pa je bilo moč videti tudi veliko znanih osebnosti slovenske estrade.

V petek zvečer se je na odru pred Telekomovo stavbo od osme ure zvečer naprej odvijal koncert, kjer so kot zvezde večere nastopili britanski animirani dance rockerji Gorillaz Sound System.
 
Zbrane pozdravil tudi župan Janković

Brezplačna prireditev, ki naj bi so jo po podatkih organizatorja skupno ogledalo okoli 45 tisoč ljudi, je trajala do polnoči in minila brez večjih incidentov. Koncertni spektakel, na katerem so nastopili Billysi, Murat & Jose, Siddharta in okrnjena različica Gorillaz, sta povezovala Klemen Slakonja in Gigia, iz zaodrja pa se je z gosti javljal Miha Šalehar. Navzoče je pozdravil tudi ljubljanski župan Zoran Janković in poudaril, da so takšni dogodki za prestolnico pomembni, saj ji dajejo življenje.
 

Na koncertu je bilo tudi veliko znanih obrazov. © Petra Nuzdorfer

 
Siddharta zasenčili animirane rockerje
Sodeč po glasnosti množice je za vrhunec koncerta poskrbela Siddharta, ki je bila sicer oglaševana kot predskupina. Kot zadnji pa so nastopili Gorillaz Sound System, ki pa med publiko niso poželi tako evforičnega odobravanja kot njihova slovenska predskupina. Gledalci so se večinoma pritoževali, da se 3D animacije britanskih »risanih« zvezdnikov vidi samo z direktnega pogleda na oder.
 
VIP prostor poln znanih obrazov
Poleg odra je bil postavljen tudi VIP šotor, kjer pa so se lahko zabavali samo povabljenci – estradniki, predstavniki sedme sile in organizatorji. Med drugimi smo tam, poleg nastopajočih, opazili pevca Lada Leskovarja s svojim sinom, televizijko Anamarijo Mitič , modna oblikovalca Erika Maja Potočnika ter Matjaža Plošinjaka , igralca Uroša Smoleja , komedijantko Lucijo Ćirović , frontmana skupine Bog Foot Mama Gregorja Skočirja in »emporiumko« Nino Vipotnik s svojo sestro Anjo .
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.