Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

7. mednarodni festival Animateka

Nekaj posebnega bo projekcija prvega celovečernega evropskega animiranega filma Žurnal24 main
Med 6. in 12. decembrom bo v ljubljanskem Kinodvoru in Slovenski kinoteki potekal 7. mednarodni festival animiranega filma Animateka, na katerem bodo prikazali okoli 540 animiranih filmov.

Letošnji 7. mednarodni festival animiranega filma Animateka bo potekal med 6. in 12. decembrom 2010 v ljubljanskem Kinodvoru in Slovenski kinoteki, kjer se bo predstavilo okoli 540 animiranih filmov, med njimi šest celovečernih. Letos bo Animateka potekala tudi v Mariboru, od 16. do 18. decembra v Kinu Udarnik.

Poleg tradicionalnega tekmovalnega programa kratkih animiranih filmov iz Srednje in Vzhodne Evrope, programa Slon za otroke in mladino ter programa Svetovni jagodni izbor se Animateka letos posveča avantgardnemu animiranemu filmu, osredotoča na nemško animirano produkcijo in predstavlja manjši fokus na japonski sodobni animaciji. Letošnja novost je tudi Evropski študentski tekmovalni program.

V sklopu spremljevalnega programa bodo potekale tudi likovne razstave, tri avdiovizualni dogodki, okrogle mize in pogovori z avtorji.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.