Magazin > Film & Glasba & TV
30 ogledov

A. Freeland bo streljal iz Topa

(Foto: Luka Novak) Žurnal24 main
Tudi ta petek bo bobnelo. Krogle bo nad mestom iz nabrejkanega Topa streljal sam Adam Freeland in brusil tako gramofone kot vaše pete.

Tokrat ne gre za klasične break evente, ki ponavadi pilijo (ne)nabrušene kose v kletnih sobanah na Kersnikovi. Kose bodo na petkovo noč že nabrušene, tokrat gre v boj Urbano Pleme, in sicer s Topom, ki ga bo nad mestom vihtel A. Freeland.

Freelandova Cvetličarna
Komur je spomin že malce zašepal, naj dobro pobrska po zakladnici svojih spominov in se ustavi pri 24. juniju, daljnega 2005. Tedaj je namreč v Media parku oziroma današnji Cvetličarni zadišalo po svežih rožicah, ki jih je tisti večer na Exit pre-veselici zalivala legenda klubske scene in oče popularne viže 'We want your soul'.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

Nab(r)ite viže
Freeland med zvezde svojega žanra ni padel po naključju. Z albumom, imenovanim Coastal Breaks, se je leta 1996 znašel na pravem mestu in se zasluženo izstrelil med bojevnike breakbeata.

Navdih za svoje orožje je našel v pisani paleti glasbenih žanrov iz različnih glasbenih obdobij. Tako so bile njegove viže nabite in prežete s punkom, hip-hopom, z elektrom, dubom, reggaejem in rockom. Vsekakor gre njegov uspeh pripisati tudi odličnim remixom legendarnih komadov nesmrtnih umetnikov The Doors in njihov 'Hello, I love you' pa nepozabne Nirvane in grungeovskega hita 'Smells Like Teen Spirit' in črtastih White Stripes z 'vojaško' uspešnico 'Seven Nation Army'.

Pravica do sreče

Žličkarji oziroma bojevniki, opasani s Supreme žličko, si do polnoči izborite prost vstop.

Po devetih albumih, številnih neverjetnih remixih in nabrano kilometrino si A. Freeland utira pot. Pa ne katerokoli pot, temveč Urbano pot na vrh našega urbanega mesta, kjer življenju na čast Urbano Pleme pripravlja letni shod, edinstven Urbani dogodek, s katerim bodo obeležili povezanost plemena in pravico do sreče. Pravico do vaše Urbane sreče in Urbane duše, ki vam jo bo tisti večer ukradel Urbani mojster brejkov. In pazite, da vam ob 'Under Control' stvari ne uidejo izpod Urbane kontrole.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.