Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Adele čez lužo podrla rekord

Adele FameFlynet
Album 21 britanske glasbenice Adele je bil na podlagi meritev Nielsen SoundScan v ZDA prodan v več kot deset milijonov izvodih. Magični prodajni prag je album prebil minuli teden, manj kot dve leti od izida.

Z albumom 21 je Adele sicer slavila na letošnji podelitvi grammyjev, na podelitvi britov pa je požela naslov najboljše izvajalke. Britanska pevka je svoj drugi studijski album izdala konec januarja 2011 in vključuje skladbe, kot so Rolling in the Deep, Someone Like You ter Set Fire to the Rain.

Po izsledkih Nielsen SoundScan, ki prodaji glasbenih albumov in singlov sledi od leta 1991, je Adelin 21 prvi album britanske izvajalke, ki je bil v ZDA prodan v več kot deset milijonov izvodih. "Kakšna neverjetna čast. Globoko se zahvaljujem ameriškim oboževalcem, ki so tako dobro sprejeli ta album," je ob uspehu povedala zvezdnica.

Letos sta magično številko desetih milijonov prodanih albumov prebili še dve plošči, in sicer Hybrid Theory skupine Linkin Park ter Confessions, pod katero se je podpisal Usher.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.