Magazin > Film & Glasba & TV
35 ogledov

Adele ima najbolje prodajan album stoletja

Adele Reuters
Britanski mediji poročajo, da je Adelin album 21 najbolje prodajan britanski album tega stoletja. To je pevkin drugi album, izšel pa je pred komaj desetimi meseci.

Adele je s prestola izrinila pokojno Amy Winehouse in njen album Back to black iz leta 2006, ki je naslov najbolj prodajanega nosil od avgusta letos. Back to black je na prvem mestu pristal po pevkini smrti, v petih letih pa so v Veliki Britaniji prodali 3,3 milijona izvodov. Adele je 3,4 milijona primerkov prodala v pičlih desetih mesecih, album pa že vse od izida kraljuje na vseh lestvicah top 10.

December se je za 23-letno pevko začel odlično. Konec prejšnjega tedna je namreč izvedela, da je nominirana za kar šest grammyjev, vključno za album leta, pesem leta in najboljši vokal. Nedavno je prestala operacijo grla, a že uspešno okreva, prvi nastop po operaciji pa naj bi bil prav na prestižni podelitvi nagrad. Ob uspehu albuma 21 je oboževalcem dejala, da je prvič po operaciji spet brez besed: "To je bilo najboljše leto v mojem življenju. Zaključiti ga s takšnim uspehom je zame neprecenljivo. Hvala vsem, ki ste kupili album."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.