Magazin > Film & Glasba & TV
7 ogledov

Adele ukradla kurdsko pesem?

Adele FameFlynet
Turški ljubitelji glasbe so obtožili britansko popevkarica Adele, da je "ukradla" skladbo slavnega kurdskega glasbenika.

Njena "Milion Years Ago" iz novega albuma 25 je očiten plagiat skladbe Acila Tutunmak (Oklepanje bolečine), ki jo je leta 1985 izdal Ahmet Kaya, trdijo privrženci tega kurdskega glasbenika, ki je pred 15 leti umrl v Franciji.

Novi album in predvsem omenjena pesem je poskrbela za pravcati vihar med Turki na družbenih omrežjih, saj sta si melodiji resnično podobni. V razpravo se je vključila celo vdova pokojnega Kaya in podvomila, da bi zvezda svetovnega formata, kot je Adele, načrtno ukradla glasbo njenega moža. "Vendar če je to naredila zavestno, bi bila to kraja," je dejala Gulten Kaya.

Tretji album Adele se že prodaja v milijonskih izvodih tako v Veliki Britaniji kot v ZDA in podira rekorde na obeh straneh Atlantika.

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 16:58 07.december 2015.

    "Turški ljubitelji glasbe so obtožili britansko popevkarica Adele, da je "ukradla" skladbo slavnega kurdskega glasbenika."Od kdaj so pa Turki taki borci za pravice Kurdov?