Magazin > Film & Glasba & TV
6884 ogledov

Adi Smolar že tretji pevec, ki je PCT preverjanju pokazal sredinec

Adi Smolar Arhiv izvajalca
Po Wernerju in Tomažu Štularju tudi Adi Smolar odpovedal nastop.

28. avgusta bi moral Adi Smolar nastopiti na koncertu v Limberku, a je nastop odpovedal. Na Facebook strani Plan Fest so sledilcem posredovali sporočilo njegovega managerja: "Adi Smolar je vse nastope in prireditve, kjer je obvezno PCT preverjanje, odpovedal iz razloga, ker ne podpira politike delitve in se ne strinja z ukrepi. Sam se ne bo cepil in tudi glede na to, da je zdrav, se tudi testirati ne želi. Zahvaljuje se za razumevanje.“

Konec julija je zaradi odloka, ki je tudi organizatorjem kulturnih in športnih prireditev ter javnih shodov prinesel nove odgovornosti - vsi našteti morajo ob vstopu na prireditev oz. shod preveriti, ali udeleženci izpolnjujejo pogoj PCT – nastop protestno odpovedal Tomaž Štular iz skupine Bordo. "Gre za osebno odločitev, saj bi veliko zdravih ljudi brez potrdila ostalo pred vrati, kar pa je nesprejemljivo in diskriminatorno,“ je zapisal.

Nastope je do nadaljnjega odpovedal tudi Werner. "Nikakor ne bom dovolil, da se moja publika deli... Nikakor ne bom sodeloval v diktaturi in genocidu. SPOROČAM VLADAJOČIM IN PRODANI STROKI: NA MOJIH KONCERTIH BODO DOBRODOŠLI VSI... NE CEPLJENI ... CEPLJENI... NE TESTIRANI... TESTIRANI... BREZ PCT POGOJEV in BREZ MASK. NE PRISTAJAM NA NIČ DRUGEGA IN TAKO BO, KOT SEM REKEL JAZ, NIKAKOR TAKO KOT STE REKLI VI,“ je zapisal na Facebooku in doda, da se na koncertih vidimo takrat, "ko bomo zopet svobodni ljudje“.
 

Komentarjev 5
  • brencl 19:48 06.avgust 2021.

    Nekdanja "bančna tipkarica" se brezvezno napihuje in agitira za proticepilstvo!

  • satir 10:41 06.avgust 2021.

    Respect

  • sandi76 10:27 05.avgust 2021.

    Takale starina bi morala imeti pa bolj resen odnos do pandemije. Ko bo pristal na respiratorju, bo on tisti, ki bo dobil sredinec !