Magazin > Film & Glasba & TV
32 ogledov

Adrenalinski filmski kulturni dan

Naj vas tek do kina ne ožuli preveč. (Foto: Kinodvor) Žurnal24 main
Dan pred kulturnim dnevom se ob 21. uri v Kinodvoru odpirajo vrata dvodnevnega (fis)Kulturnega dneva, najbolj športno razpoloženega kina v mestu.

Kalorije lahko danes pokurite na otvoritvi (fis)Kulturnega dne, na katerem BOFF (Bovec Outdoor Film Festival) predstavlja zmagovalni film festivala BOFF 2010 v kategoriji šport in akcija.

Do mavrice (To the Rainbow, kratki film) je plezalski film, ki prikazuje čustveno vrnitev Paula Pritcharda k plezanju v kamnolome skrilavca severnega Walesa in povratek k steni Rainbow trinajst let po usodnem padcu.

14-minutnemu filmu sledi še slovenska premiera filma Nova dimenzija (New Dimension), kratkometražnega dokumentarnega filma o evropski prvakinji v športnem plezanju Nataliji Gros, ki odkriva nove dimenzije v plezanju. Zadnjih nekaj let je namreč v športnem plezanju izredno popularno plezanje po objektih, ki jih je ustvarila človeška roka. Omenjeni film vas bo popeljal na sam začetek, k pionirjem novega stila. 

Po filmu se lahko pridružite pogovoru s plezalko Natalijo Gros in avtorjem filma Juretom Breceljnikom.

Cena vstopnice za projekcije BOFF predstavlja (7. in 8. februar) je enaka ponedeljkovi ceni za Dvorni dan, ki znaša 3,80 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.