Magazin > Film & Glasba & TV
13 ogledov

Akustični MIT-ovci

Fantje iz skupine MIT prisegajo na drugačnost. (Foto: Promo) Žurnal24 main
Fantje iz skupine MIT sestavljajo mozaik, ki so ga poimenovali Stik. Po prvem albumu nadaljujejo z akustičnim projektom AkuStik.

Na AkuStiku bodo prirejene skladbe iz prvega albuma. Za drugi album pa napovedujejo nekaj drugačnega, samosvojega in posebnega.

Glasbo in besedila so posneli na inštitutu SAE, mix in mastering pa so že drugič zaupali producentu Željku Mladenoviću iz studia Apollo Music recording.

Kako AkuStik zveni v živo, lahko slišite to soboto v Kranju, v Down Townu. Fantje bodo v celoti predstavili album, program bodo kulturno in zabavno povezovali improvizatorji Rok Bohinc, Sašo Stare in Nejc Šmit.

Prvi singel iz albuma je Senca, ki predstavlja konec projekta in hkrati začetek novega, saj fantje že snemajo drugi album.

MIT-ovci so se odločili svojo glasbo približati poslušalcem, tako lahko tisti, ki albuma ne bodo kupili, pesmi brezplačno prenesejo iz njihove spletne strani. Basista Mateja smo vprašali, zakaj so se tako odločili. "Svojo glasbo ustvarjamo najprej zato, ker vanjo verjamemo. Hkrati pa jo ustvarjamo tudi za naše poslušalce, in če je to tako, morajo skladbe slišati in jih imeti. Odločili smo se, da vsem, ki to želijo, album poklonimo brezplačno. Če bodo med stotimi srečneži na promociji, ga bodo dobili v roke, drugače ga bodo lahko prenesli iz naše spletne strani. Naša glasba je za vse."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.