Magazin > Film & Glasba & TV
73 ogledov

Ali govorite po Metelkovo (ali vsaj po slovensko)?

Tina Bernik (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Bili so dobri dnevi. Ne samo da sem izvedela, da bo do poletja dokončno pečena oddaja Ugani, kdo pride na večerjo, ampak sem se ob predstavitvi pritožb gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija za minulo leto potolažila s tem, da nisem edina, ki jo zaboli ob pogledu na Igorja E. Berganta.

Da bi posušenega voditelja Odmevov v red spravile stilistke nacionalke, je utopija (sploh če gre za tiste modne ekspertke, ki skrbijo za stil voditeljic športnega programa), prav tako kot je utopija pričakovati, da nas Bergant ne bo vsake toliko časa spomnil na svoje znanje modrih misli in tujih jezikov. Ko bi vsak voditelj ali novinar RTV Slovenija znal vsaj slovenskega ... Je pa res, da francoskega kuharja od poletja tako ali tako ne bo več, četice nacionalnih novinarjev pa menda že pospešeno hodijo na jezikovne tečaje.

City. RTV Slovenija je na jezikovno usposabljanje, bojda brez upiranja, poslala celo Miroslava Akrapovića, tistega novinarja Studia City, ki v 60 sekundah, kolikor jih ima na voljo za intervju, naredi več jezikovnih napak, kot jih verjetno zmore Igor E. Bergant v enournem francoskem monologu. Je pa Akrapović vsaj približno razumljiv, česar minuli ponedeljek zagotovo nisem mogla reči za neprevedljivo modrovanje Mojce Kucler Dolinar, ki jo je z Metelkovo v taistem Studiu City mrcvaril Siniša Gačič in poslanko NSi prignal do tega, da ji je središče ljubljanske alternativne scene na koncu uspelo povezati s folklorno skupino France Marolt. Toliko o kandidatki za županjo, ki bi Ljubljano rada naredila pametnejšo.

Komentarjev 1