Magazin > Film & Glasba & TV
69 ogledov

Alma in Rok še vedno zaljubljena

Alma Merklin Rok Tratnik Facebook
"Časi so težki, zato sem hotela narediti album, ob katerem bi se ljudje zabavali in se sprostili,“ pravi pevka Alma Merklin, ki je zaslovela s šovom X Factor.

O Almi Merklin, ki je s svojim prelepim glasom nase opozorila z nastopom v šovu X Factor, v zadnjem letu in pol ni bilo veliko slišati, in to z razlogom. "Pred izdajo singla Z mano greš smo potrebovali leto in pol, da smo sploh dojeli, kaj hočemo imeti in ustvarjati. V bistvu sem iskala  prave ljudi, s katerimi bi delala album. Te ljudi sem našla v začetku 2014. Gre za pianista Denisa Horvata, s katerim sva najprej skupaj nastopala, nato pa začela snovati ideje, ki sva jih  nadgrajevala in naredila album. On je tudi moj producent, naredil pa je tudi aranžma. V mojih očeh je Denis eden od velikanov slovenske glasbe, saj ima neverjetne vizije. Zelo je nadarjen,“ je za nas povedala Alma in razkrila, da so besedila delo Matevža Šaleharja Hama, s katerim je za album posnela tudi duet Oktober. "Nisem avtorica besedil, so pa v pesmi vključene moje ideje in čustva, ki sem jih hotela s skladbami izraziti.“

alma merklin | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Čeprav so mnogi pričakovali, da bo Alma snemala balade, temu tokrat ni tako. "Časi so težki, zato sem hotela narediti album, ob katerem bi se ljudje zabavali, se sprostili in našli zatočišče, kamor bi se lahko zatekli in pozabili na težave. Zanimivo je, da vsi pričakujejo album balad. Besedila so sicer res pretežno ljubezenska, a pojem o različnih ljubeznih – ljubezni do otroka, do denarja, o neskončni ljubezni …“

Na albumu pa bomo kljub temu našli balado, ki je Almi še posebej pri srcu. "Najbolj se poistovetim z balado Rain. Vse svoje pesmi začutim, ampak pri tej pesmi postanem še bolj čustvena, saj je zgodba pesmi zelo močna. Govori o neskončni ljubezni in o tem, kako dva skupaj rasteta in kaj se zgodi, ko eden od njih ostane sam. Poanta pesmi je, da nikoli ne ostaneš sam, čeprav z nekom nisi več fizično skupaj,“ je za naš portal razložila 23-letnica, ki je sicer še vedno srečna v objemu Roka Tratnika, nekdanjega tekmovalca Gostilna išče šefa.

alma merklin | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Albumu je naslov Almanah, imena pa se je domislil Almin oče. "Vsi so me spraševali, kaj se je z mano dogajalo dve leti, ko me ni bilo sceni. Albumu sem dala prav zato naslov Almanah, saj gre za zbirko občutij, ki sem jih doživljala v tem obdobju,“ pravi Alma, ki je svoji družini izjemno hvaležna za vso podporo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.