Magazin > Film & Glasba & TV
10 ogledov

Alma: "Ljubezen je fajn"

Alma Merklin POP-TV-2
Po X Factorju je okoli Alme Merklin vse potihnilo, a lepotička ni sedela križem rok.

Pred kratkim je s skupino Sweet Peak posnela pesem Nežno, grobo, nežno. "Takoj po oddaji X Factor so me fantje kontaktirali in prosili, da bi z njimi posnela pesem. Oni sicer ustvarjajo plesno glasbo, a so se želeli preskusiti tudi v baladah," je za nas povedala Alma in dodala, da gre za netipično balado. "Po besedilu je balada, a se o drugih razlikuje po ritmu in različnih vložkih."

O besedilu pesmi, ki jo je napisal Tilen Majerič, Alma sicer ne želi govoriti. "Težko je govoriti o čustvih nekoga drugega, zato o pomenu ne želim govoriti. Lahko povem le, da je besedilo precej temačno, skrivnostno. Prepletajo se žalost, jeza, a tudi lepi spomini. Gre za zelo življenjsko pesem."

Valentinovega ne praznuje

Nežno, grobo, nežno je izšla v verjetno najbolj romantičnem času leta – ob valentinovem. Kot nam je povedala Alma, ji praznik ne pomeni veliko. "Meni je ljubezen že sama po sebi tako lepa, da jo nima smisla praznovati le en dan v letu. Ko sem imela fanta, sva se sicer obdarovala, a le z manjšimi pozornostmi. Je pa ljubezen fajn,“ pravi temnolaska, ki pa ni želela izdati, ali je zaljubljena.

Je pa bila zgovornejša glede svojih načrtov za prihodnost. "Želim ustvarjati svojo glasbo. Nočem na hitro delat pesmi, saj dobra glasba potrebuje čas. Na prvem mestu so trenutno vaje z mojo spremljevalno skupino. Upam, da bomo dobili čim več špilov, saj živim za oder in nastope. Upam, da bomo čez en mesec začeli turnejo po Sloveniji."

Demetri kot starejša sestra

Alma uspehe svojih nekdanjih konkurentov budno spremlja. Še zlasti blizu sta si z zmagovalko šova, Demetro Malalan. "Z Demetro se veliko slišim. Njej sem kot starejša sestra. Kadar ima težave ali novice, me pokliči za nasvet. Tudi z Gašperjem Miheličem sva v stikih," pravi Alma, ki kdaj pa kdaj pokliče tudi svojega nekdanjega mentorja Damjana Damjanoviča. "Z Damjanom se še slišim. Na začetku šova sem se ga ustrašila, ker je veljal za strogega. V resnici pa je zelo srčna oseba. Jaz ga ob vsaki svoji glasbeni novici obvestim, saj kaže zanimanje. Zelo sem vesela, da sem ga spoznala. Je mentor v pravem pomenu besede."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.