Magazin > Film & Glasba & TV
40 ogledov

"Alma zna jed zelo spljuvati"

Blaž Ivanovič POP-TV-2
Ker ni upošteval navodil je 23-letni Blaž kot prvi zapustil kuharski šov MasterChef Slovenija.

Ste si zaslužili kot prvi izpasti iz šova?
Glede na napako, ki sem jo naredil, ja, definitivno. Glede na to, koliko znam kuhati, pa mislim, da bi lahko ostal še malo časa.

Zakaj ste kršili pravila in šli v kuhinjo po limono? Zakaj ste kremšniti sploh dodali limono, če je v receptu sploh ni?
Prepričan sem bil, da smo imeli trgovino na razpolago. Po limono sem šel, ker se mi sneg ni hotel stepsti in sem se spomnil na recepte, ki priporočajo trik limone, ki tu pomaga.

V kuhinji ste bili zelo samozavestni, žiranti so rekli, da imate velik potencial. Kako dolgo ste se jezili zaradi te napake?
Še danes se sekiram, ker je bila tako majhna napaka. Če samo limone ne bi uporabil, bi mogoče lahko še vedno ostal v šovu. A vseeno, moja kremšnita je izgledala, kot je. Bila je sicer dobra, čeprav je bila na nekaterih koncih puhasta, a ko sem kremo poskusil toplo, tega nisem okusil. Ko pa se je ohladila, se je občutil ta puh, na katerega je opozorila Alma. Testo sem pozabil preluknjati z vilico, mislim, da samo zato, ker se je mudilo. Dve ali tri malenkosti lahko v slaščičarstvu ogromno pomenijo.

Kaj ste hoteli z nastopom v šovu doseči?
Zelo me je zanimalo, ali znam kuhati ali samo mislim, da znam. Od vseh kolegov, ki jih poznam, znam dosti bolje kuhati. Hotel sem videti, kako se bom znašel na višji ravni oziroma ali znam kuhati le zato, ker ostali ne znajo kuhati. Tukaj sem sam sebi dokazal, da znam kuhati in bom pri tem definitivno vztrajal še naprej.

Povedali ste, da je point šova to "kdo bo bolj zajebal kot ti". Kaj ste s tem mislili? Je šov napačno zastavljen?
To je bilo rečeno bolj v šali. Realno je tako, da ko si pod hudim pritiskom, kakšno stvar spregledaš ali pa si v nekaj narobe prepričan. Recimo, če bi nekdo kakšno drugačno neumnost naredil, na primer, da bi Tilnu padla vsa jajca in ne le eno, bi to bila zelo velika napaka. Brez jajc ne moreš narediti kremšnite. O tem sem govoril.

Je težje kuhati sam ali je bil težji skupinski izziv?
Sodeloval sem le pri enem skupinskem izzivu, vendar tu ni bilo velikega odstopanja, ker smo se dobro organizirali. Naša glavna jed je premagala glavno jed modre ekipe. Težko rečem, a mislim, da raje kuham sam, ker imam rad nadzor nad jedjo. Pri tem izzivu nisem niti malo sodeloval pri sladici in predjedi, ker smo se tako porazdelili.

Kaj je bilo krivo za poraz rdeče skupine? Kako se je kot vodja odrezala Eva?
Zelo me je presenetila, ker sem pričakoval, da bo letala kot kokoš brez glave, a je bila zelo organizirana in demokratična. Ona je bila za naš poraz najmanj kriva, ker je vedno iskala ideje tudi pri drugih sotekmovalcih. Hitro smo našli rešitev in tudi pri kuskusu smo jo našli, čeprav smo dodali preveč limone. Težko rečem, da je kdo krivec, kriv je bil pristop k predjedi in sladici. Naši sladici je manjkalo več omake, ker je bila preveč pivska sladica, na kar so opozorili tudi sodniki.

Kakšno je vaše mnenje o žirantih?
Šele zdaj vidim, da imajo zelo nehvaležno delo. Morajo biti sodniki in ljudje se morajo tega zavedati. Presoditi morajo, ali je nekaj dobro ali ne in prav je, da to tudi povejo na glas. Na kuharskih uricah pričakujejo top hrano in mislim, da nekatere stvari niso prav predstavljene, tako da jih moram pohvaliti.

Kdo ima najbolj konstruktivne kritike in kdo vas je od žirantov najbolj razočaral? Kdo je najbolj podoben Ramseyju?
Luka in Karim imata najbolj konstruktivne kritike. Kar sta mi povedala, sem uporabil tudi naprej in ko sta to opazila, sta me pohvalila, da sem kritiko upošteval in da se učim. Pri Almi pa je tako, da zna jed zelo skritizirati oziroma "spljuvati“ in ko to naredi, ne doda, kako bi jo lahko popravili. Mislim, da bi to lahko dodala, da bi tekmovalci od tega kaj tudi odnesli. Ampak Alme zato ne moremo primerjati z Ramseyjem. Če bi že mogel, bi rekel, da je Jezeršek Ramsey, ker gleda na hrano zelo poslovno, kako jo prezentiraš, kako jo lahko proda. Gleda celoten komplet. Alma se je posvetila finesam in temu, kar je njej všeč. Karim pa zna vsako jed zelo dobro pokomentirati in svoj komentar argumentirati. Včasih še sami nismo vedeli, kaj delamo in potem nam je pojasnil, da se kislina veže in da je nekje drugje primanjkljaj sladkorja in podobno. 

Kdo od tekmovalcev ima največ možnosti za zmago in zakaj?
Trenutno navijam za Amirja, Tjašo in Miho. Bojim se samo, da bodo Amirja živci pokopali. Tjaša razmišlja zelo tehnično in tudi, ko sva se pogovarjala, sem videl, da veliko ve o kuhanju, a se bojim, da ni dovolj prepričana vase. Miha pa je v igro stopil z zelo hladno glavo in mislim, da je on tisti, ki ima velik potencial. Stavil bi na Miho.

Zakaj se niste prijavili v šov Gostilna išče šefa?
Gre za različna tipa oddaj. Tukaj smo bili ljubiteljski kuharji, ki se želijo dokazati in pokazati, da bi lahko sodelovali tudi v profesionalni kuhinji. Pri Gostilni išče šefa pa se mi je zdel princip delovanja čisto drugačen. Poudarek je bil večji na poslovanju gostilne. Pa tudi to, da je bil tisto resničnostni šov, to je pa tekmovanje. 

Komentarjev 5
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 15:59 11.april 2015.

    Alma se spozna edino na kremšnite,me zanima,kako bi ocenila pečenega odojka ali svinjsko kračo pečeno v testu??

  • wingspan15 14:17 11.april 2015.

    Meni res deluje kot domina.

  • Janez_53 09:22 11.april 2015.

    Se strinjam s tabo! In njeno hvalisanje o milijonih kremšnit (ki so jih najbrž v glavnem napravili njeni sodelavci) je veliko povedalo o njenem egu.