Magazin > Film & Glasba & TV
26 ogledov

Almodovarju 16 nominacij za goyo

pedro almodovar EPA
Film španskega režiserja Pedra Almodovarja The Skin I Live In je prejel 16 nominacij za španske filmske nagrade.

V torek je španska filmska akademija razglasila nominacije za 26. nagrade goya, ki jih bodo podelili 19. februarja. Povedel je film režiserja Pedra Almodovarja The Skin I Live In, ki je bil nominiran v kar 16 kategorijah od 28. Sledita mu triler Enriqueja Urbizua No Rest for the Wicked s 14 nominacijami ter režiserski prvenec Kikeja Mailloa Eva z 12.

Z izkazano častjo Almodovarju se je končalo tudi obdobje napetih odnosov med režiserjem in špansko akademijo, iz katere je pred leti izstopil zaradi domnevnih nepravilnosti pri glasovanju in ponavljajočih se kritik. "Pedro bo navdušen nad novico o tolikšnih nominacijah," je po oznanitvi izjavil producent filma in Pedrov brat Agustin Almodovar.

Na podelitvi nagrad 19. februarja se bo Almodovarjev film potegoval za nagrado za najboljše filmsko delo z No Rest for the Wicked, dramo Benita Zambrana The Sleeping Voice in filmom Matea Gila Blackthorn, režiserji omenjenih štirih filmov pa so nominirani tudi v kategoriji za najboljšega režiserja. Ameriškemu režiserju Woodyju Allenu se je sicer izmuznila ta nominacija, je pa njegov film Midnight in Paris v igri za goyo za najbolj izvirni scenarij.

Igralci Antonio Banderas, Daniel Bruhl, Luis Tosar in Jose Coronado se bodo borili za goyo za najboljšega igralca, nominacijo za najboljšo igralko pa je za svojo vlogo v filmu Alexa de la Iglesia As Luck Would Have It prejela Salma Hayek, ki se bo za nagrado potegovala s kolegicami Veronico Echegui, Eleno Anayao in Inmo Cuesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.