Magazin > Film & Glasba & TV
60 ogledov

Alternativa Otočcu

Med zvezdami letošnjega festivala so tudi fantje iz zasedbe Franz Ferdinand. Arhiv skupine
V četrtek se bo v Zagrebu začel tridnevni festival, na katerem bodo nastopili tudi Franz Ferdinand, New Order in Mando Diao.

INmusic je največji hrvaški glasbeni festival na prostem, ki bo letos potekal že šesto leto. Trajal bo od 28. do 30. junija, organizatorjem pa je na idilično lokacijo ob jezeru Jarun tudi letos uspelo privabiti številna svetovno znana imena glasbene scene – med drugimi britanske indierock-
erje Franz Ferdinand, kultni bend iz Manchestra New Order, švedsko skupino Mando Diao, New Order, britanskega soul/hip hop izvajalca Plan B in multimedijski šov Gorillaz Sound System, ki utegne biti eden od zadnjih, saj je idejni oče Damon Albarn po olimpijadi napovedal umik iz skupin Gorillaz in Blur.

Med prvih 20 v Evropi

Leta 2008 je časopis The Times INmusic uvrstil med 20 najboljših evropskih festivalov. Letošnji headlinerji so ob jezeru Jarun nastopili že dvakrat, in sicer leta 2009 in 2006. Lani so bile glavne atrakcije festivala Jamiroquai, Cypress Hill, Arcade Fire in Nick Cave s skupino Grinderman, leto prej Alice in Chains, Billy Idol, Morcheeba, Massive Attack, LCD Soundsystem in The Flaming Lips, leta 2009 Moby, Kraftwerk, Yeah Yeah Yeahs, N.E.R.D. in Lily Allen, leta 2008 Nick Cave (takrat s skupino The Bad Seeds) in The Prodigy, leta 2007 Sonic Youth in The Stooges z Iggyjem Popom (istega leta so nastopili tudi New York Dolls in Roisin Murphy), na prvem festivalu pa je bil poleg Ferdinandov glavna zvezda Morrisey.

Če se boste na festival odpravili v lastni režiji, vas bo povratna vožnja z vlakom stala 23 evrov, z glavne železniške postaje v Zagrebu pa se lahko do jezera Jarun odpeljete s tramvajem.






Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.