Magazin > Film & Glasba & TV
29 ogledov

Ambasador sreče iz Bahie

Carlinhos Brown EPA
Carlinhos Brown. V Braziliji vročglasbenik jutri prihaja v CD.

Čeprav je pri nas energični brazilski multiinstrumentalist Carlinhos Brown, ki spaja etnične in sodobne vplive, precej neznano ime, je v rodni Braziliji velik zvezdnik in simbol uspeha. Brownova tolkalska kariera se je začela na ulicah Salvadorja med prodajanjem plastenk z vodo, ko so plastenke nadomeščale bobne, v treh desetletjih pa se je povzpel na vrh brazilske popularne glasbe – zgovoren je podatek, da je bil leta 2008 drugi kantavtor z največkrat izplačanimi avtorskimi pravicami v Brazilji.

Hotela ga je tudi Sepultura
Brown je navdihnil številne mednarodno priznane brazilske glasbenike, ki so njegove skladbe uvrstili na svoje albume, med njimi Mario Bethânia, Gala Costo, Caetana Velosa, Mariso Monte in celo heavy metal bend Sepulturo. Znan je tudi kot družbeni aktivist, ki si aktivno prizadeva za boljše življenjske pogoje za mlade in za ponosno zavedanje afriških korenin, z željo, "da bi se ljudje lahko učili iz stoletij in tisočletij naše zgodovine, etničnega ozadja in da bi našli boljšo pot. Želim, da ljudje spet odkrijejo srečo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.