Magazin > Film & Glasba & TV
46 ogledov

Američani in Britanci zavzemajo Benetke

Scarlett Johansson Promo
Na beneškem filmskem festivalu Mostra se bo za zlatega leva potegovalo 20 filmov.

Na beneškem mednarodnem filmskem festivalu Mostra, ki bo potekal med 28. avgustom in 7. septembrom, se bodo za zlatega leva med drugim potegovali režiserji Terry Gilliam, Stephen Frears, Jonathan Glazer in James Franco

Tekmovalni spored, v katerem letos prevladujejo angleško govoreči filmi, prinaša 20 naslovov, med katerimi sta tudi dva dokumentarca. "Potem ko smo dodali Parkland, je v tekmi pet ameriških filmov, kar je znak vitalnosti in bogastva ameriške kinematografije," je povedal direktor festivala Alberto Barbera in dodal: "Pravo novost pa predstavljajo trije britanski filmi v tekmovalnem programu. Britanska kinematografija ne producira vedno filmov, ki vzbujajo tako veliko zanimanje."

Mostra stara že 70 let

Poleg Parklanda, v katerem se režiser Peter Landesman osredotoča na dneve po umoru Johna F. Kennedyja, in trilerja mehiškega režiserja Alfonsa Cuaróna Gravity, ki bo odprl festival, bodo ameriško produkcijo predstavljali še Francova ekranizacija romana Cormaca McCarthyja Child of God in drama v režiji Davida Gordona Greena z naslovom Joe, z Otoka pa prihajajo Frearsova Philomena, Gilliamov The Zero Theorem in Glazerjev Under the Skin.

Žiriji na najstarejšem filmskem festivalu na svetu, ki ima za sabo že 70 let, letos predseduje italijanski režiser in stari znanec Mostre Bernardo Bertoluci, ki je najbolj znan po filmu Zadnji tango v Parizu iz leta 1972.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.