Magazin > Film & Glasba & TV
126 ogledov

Američani opozarjajo na znanega Slovenca

Scena 31.03.11, Mitja Okorn, Reziser, Intervju, foto: Benjamin Kovac Benjamin Kovač
Na seznamu "Evropejci, na katere moramo biti pozorni" se je znašel tudi znani Slovenec. Očitno njegove kvalitete bolj cenijo v tujini kot pri nas.

Na fillmskem seznamu priznane ameriške revije Variety z naslovom Evropejci, na katere moramo biti pozorni, se je znašel tudi slovenski režiser Mitja Okorn. V opisu slovenskega režiserja so povedali, da se je njegova kariera začela s skejtarskim filmom Tu pa tam. "To je film v slogu Guya Ritchieja. Takrat je bil ritchie zelo priljubljen,“ je povedal Okorn.

Dodali so, da je na Poljskem posnel lokalno serijo 39 ½ in dva filma Planet samskih in Pisma svetemu Nikolaju.

Trenutno se Okorn pripravlja na svoj ameriški prvenec, z naslovom Life in a year, v katerem bo sodeloval z Jadenom Smithom, sinom priljubljenega igralca Willa Smitha. Jaden bo zaigral najstnika, zaljubljenega v glasbo, ki spozna dekle, a gre vse po zlu zaradi strogega očeta.

Na seznamu so novinarji revije Variety opozorili še na nemškega režiserja Edwarda Bergerja, poljskega igralca Jakuba Girszala, nemško igralko Liv Liso Fries, nizozemsko igralko Sylvio Hoeks in druge.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.