Magazin > Film & Glasba & TV
37 ogledov

Ameriški sen otroških sanj

Justin Bieber se je trdno zasidral na prvih mestih ameriških lestvic. (Foto: Reu Žurnal24 main
Otroški pop idoli. Trend vedno mlajših zvezdnikov. Od Američana Justina Bieberja do Slovenke Line Kuduzovič.

ZDA, Slovenija. V ZDA in, kot kaže, tudi v Slovenijo se vrača trend vedno mlajših najstniških idolov.

Šestnajstletni Justin Bieber je osvojil vrhove ameriških lestvic. Številni polemizirajo, da ga vizualno prodajajo kot še mlajšega. Pri nas pa je v šovu Slovenija ima talent navdušila sedemletna Lina Kuduzovič, ki je presenetila s pesmijo Whitney Houston I Will Always Love You.

1 milijon izvodov albuma My World 2.0 je v nekaj več kot enem mesecu Justin Bieber prodal samo v ZDA. Njegov prvenec je tako postal drugi najbolje prodajani album letošnjega leta.

Od Hajdi do Foxy Teens
Pravzaprav ta trend ni nič novega, je pa v zadnjih letih potonil v pozabo. Vrnil se je s televizijskimi šovi talentov, kjer se gledalci po navadi najbolj navdušujejo nad otroki z izjemnimi vokalnimi sposobnostmi.

Tudi v Sloveniji smo imeli že kar nekaj otroških pop zvezdnikov – eden od prvih je bil Oto Pestner, ki je svoje prve posnetke naredil že pri 12 letih, preboj pa je dosegel leta 1971, ko je s 15 leti zmagal na Slovenski popevki s pesmijo Trideset let. Potem je bila v 90. letih tu otroška pevka Hajdi (Korošec) s pesmico Naš kuža, ki je takrat prodala na desettisoče albumov. Tudi Tanja Žagar je leta 1996 pri 14 letih začela v prvi dekliški najstniški skupini v Sloveniji – Foxy Teens. Leta 2007 so na sceno prišla tri nova dekleta pod istim imenom.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main





Zvezda na Balkanu Slovenka Sandra Harb. Pop TV ji je v oddaji Slovenija ima talent namenil le kratek prispevek, o njej pa zato poročajo tudi hrvaški (Jutarnji list, 24sata, Net.hr) in srbski mediji (Srbijanet.sr).

Kdo je, kaj poje? Sandra Harb je stara deset let in poje opero. V šovu talentov je odpela pesem O mio babbino caro Giacoma Puccinija. Označujejo jo za slovensko Susan Boyle oziroma Charlotte Church (britanska operna pop pevka).

Tako začel tudi kralj popa
V najstniški skupini The Jackson 5 je pri rosnih devetih letih začel tudi zdaj pokojni kralj popa Michael Jackson. Nekaj podobnega počnejo danes izjemno priljubljeni bratje Jonas, ki danes sicer štejejo že 17, 20 in 22 let. Valilnica otroških in najstniških pevskih talentov je TV šov The Mickey Mouse Club, kjer so se pri 12 letih kalili tudi Christina Aguilera, Britney Spears in Justin Timberlake. Lani pa je v istem šovu, kjer je nastopala tudi Susan Boyle, navdušil 12-letni Shaheen Jafargholi, ki je postal prava spletna zvezda.

Glede na trend je možno, da tudi v Sloveniji kaj kmalu dobimo novo otroško pop zvezdo.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.