Magazin > Film & Glasba & TV
42 ogledov

Ana Dolinar je za Dan ljubezni

1/7
Žurnal24 main
Na spletu si lahko ogledate novo humoristično nadaljevanko Dan ljubezni, ki je premiero doživela prejšnji teden. V prvem delu je nastopila tudi Ana Dolinar, ki je nad serijo navdušena.

Dan ljubezni je spletna nadaljevanka, ki jo ustvarjata dve mladi produkcijski skupini DSJ.Crew in KNPro, bolj znani po filmski različici Požigalca, Požigalec - The Movie, ki si ga je v Sloveniji ogledalo že več kot 250 tisoč ljudi. Ustvarjalci za zdaj načrtujejo dvanajst delov, dolgih od štiri do osem minut, pri čemer bodo nove epizode objavljene vsak drugi teden na uradnem YouTube kanalu nadaljevanke.

Ob premieri nadaljevanke, ki jo je podprl tudi znani slovenski režiser Mitja Okorn, smo se pogovarjali z avtorjem Dneva ljubezni Lukom Marčetičem.

Od kod ideja za nastanek nadaljevanke Dan ljubezni? Zakaj ravno takšen naslov in tematika?

Ideja je prišla ob gledanju humorističnih nanizank, kot so Mladi zdravniki (Scrubs) in Glavca (Malcolm in the Middle), ter filmov, kot je Ameriška pita (American Pie). Vedno sem se spraševal, zakaj mi nimamo nič podobnega. Imeli smo TV Dober Dan, Našo malo kliniko, po novem tudi Svingerje in Lepo je biti sosed, ampak je vse bolj ali manj po istem kopitu. Zato sem se odločil zbrati ekipo in poskusiti narediti nekaj, kar sem imel v mislih jaz. Koncept nadaljevanke sem lansko poletje pokazal Mitji Okornu, ki je idejo pozitivno sprejel, in po prebranih scenarijih je prav on dal idejo, da se nadaljevanka imenuje Dan ljubezni. Po večtedenskem razmišljanju smo naslov sprejeli.

 

Kako ste idejo izpeljali? Vam je pri tem kdo pomagal?

Večinoma delamo vse sami, in sicer mladi produkcijski ekipi DSJ.Crew in KNPro. Zunanje pomoči ni, razen grafične podobe, za katero sta poskrbela Žiga Aljaž in Andraž Sedmak, medtem ko je bil Mitja Okorn velik pobudnik pri tem, da se projekt uresniči. Glavni igralci (oziroma glavna igralca in stranski igralec) smo člani ekipe DSJ.Crew, ki skupaj sodelujemo pri snemanjih kratkih internetnih filmčkov že več let. Vse druge igralce iščemo preko poznanstev.

 

Kdo piše scenarij za nadaljevanko?

Scenarije pišem jaz, ampak veliko novih idej pride tudi med samim snemanjem. Recimo: "Anže mi je ime." In nato še Niko doda: "Fotr je Drago, mama Katarina," in nam je na licu mesta tako smešno, da moramo to preprosto dodati.

 

Zakaj boste nadaljevanko predvajali le na internetu? Niste dobili priložnosti na televiziji?

Poskusili smo priti na televizijo. Decembra lani smo posneli desetminutni koncept nadaljevanke, ki ga je Mitja Okorn predstavil uredniku Pop TV, ampak žal ni bilo sprejeto. Nekaj mesecev pozneje smo se zmenili, da bomo šli naprej in iz tega naredili internetno nadaljevanko. Na novo sem napisal scenarije, spet zbral enako ekipo in skoraj eno leto pozneje smo začeli z zadevo. 

 

Mislite, da boste s predvajanjem na spletu dosegli želeni rezultat?

Projekt je še zelo svež in vsebinsko nov. Najlažje je narediti parodijo na nekaj že popularnega ali obstoječega. Najtežje pa je uspeti z lastnim izdelkom. In žal popularnega Požigalec The Movie-ja ne moremo sprejeti kot našega, ker je "fora" tuja. Zdi se mi, da na začetku rezultati gledanosti ne bodo najboljši, ampak bo s časom zanimanje raslo, ko se bo nadaljevanka bolj razvila.

 

Zakaj je vsak del dolg le (največ) osem minut?

Glede minutaže sledimo internetnemu standardu tovrstnih nadaljevank in nanizank, hkrati pa zaradi pomanjkanja časa ni možno delati več, saj imamo vsi poleg snemanja tudi študijske obveznosti  in službo. Veliko prostega časa pa vlagamo ravno v vsa ta snemanja in montažo.

 

Kdo sta glavna igralca?

Glavna igralca sva Niko Zagode in Luka Marčetič. Niko Zagode je igral v gledališčnih predstavah še v srednji šoli skupaj s Klemenom Slakonjo. Leta 2005 je njegov video, v katerem oponaša udeležence prvega Bara, obkrožil Slovenijo, s čimer si je že takrat pridobil prepoznavnost na internetu. Takrat sva se tudi spoznala in vse odtlej sodelujeva pri vseh snemanjih.

 

V prvem delu nastopa tudi Ana Dolinar. Kako to, da ste se odločili zanjo? Bo nastopila tudi v naslednjih delih?

Ana Dolinar je v nadaljevanki igrala samo kot gostja in trenutno ni načrtov, da bo nastopila tudi v naslednjih delih. Zdela se mi je popolna za to vlogo in sem zato vesel, da jo je sprejela. Bila je še tako prijazna, da je prišla na snemanje, čeprav je imela tisti dan migreno. Torej Ana, hvala ti še enkrat, super si!

 

Kakšna se njej zdi nadaljevanka?

Ana ni vedela, v kaj se spušča, ker sem ji samo na kratko razložil idejo in ji pokazal njen del scenarija. Zato sem bil skeptičen, ali bo sprejela ali ne, ampak se je na koncu vse super izkazalo, saj je, kot pravi, umrla od smeha. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.