Magazin > Film & Glasba & TV
106 ogledov

Ana Maria Mitić zapustila POP TV

ana marija mitič, galunič, slakonja Žiga Culiberg/RTVS
Na RTVS se vračata Klemen Slakonja in Ana Maria Mitić.

Skozi tri festivalske večere prvih dnevov slovenske zabavne glasbe DSZG 2016 vas bodo popeljali Ana Maria Mitić (Poprock), Mario Galunič (Popevka) in Klemen Slakonja (EMA). Na treh festivalih bomo slišali 30 novih skladb, ob zaključku pa bomo z izborom EMA dobili tudi predstavnika na Pesmi Evrovizije 2016, so sporočili z RTVS.

Prvi DSZG bo s prvim festivalskim večerom Poprock odprla Ana Maria, ki je v preteklosti že sodelovala v oddajah Televiziji Slovenija, tokrat pa so ji zaupali vodenje novega festivala. Novega izzivi se izjemno veseli in navdušeno dodaja: "Vsekakor sem velika ljubiteljica glasbe – take sodobne in mladostne pa še posebej! In če gre za slovenske izvajalce? Ni lepšega! Vesela sem, da jim Televizija Slovenija namenja vse pomembnejše mesto v svojem programu in še večjo srečo mi predstavlja dejstvo, da bo ves februar glasbeno obarvan. Pa še nekaj: četudi gre za tekmovanje, ne pomeni, da se ne bi smeli ob tem zabavati," je povedala in dodala: "Sama se na ta izziv že jutri začnem noro pripravljati: takoj zjutraj sem najavljena v vse možne centre zdravega počutja, kjer bom vsak dan delala športne vaje pod ultravijolično svetlobo: videz je pomemben! Ko bom izklesala telo, pridejo na vrsto mojstrski stilisti, potem razgovori z vsebinskimi geniji, na uho mi je prišlo, da tudi scenografija že nastaja (oh, kako rada bi se v uvodni točki spustila s stropa na utripajočem kristalnem lestencu!); najbolj pa se veselim priprav na pogovore z izvajalci, saj bodo vsi žarometi uperjeni ravno v njih - in tako je tudi prav!"

Popevka z Mariem Galuničem

"Ko sem videl imena nastopajočih, sem skočil do neba. Najodličnejši pevci in pevke bodo na oder letošnje Popevke zagotovo pripeljali najboljšo možno glasbo. Najbolj me zanima, kako avtorji v teh turbulentnih časih čutijo popevko, o čem bo pela in kako bo zvenela. Menda bo bolj nežna in otožna kot sicer. Gotovo bo takšna, kakršno ta trenutek potrebujemo," je povedal Mario Galunič, voditelj drugega festivalskega večera Popevka.

EMA s Klemnom Slakonjo

Zaključek festivala bo obeležil izbor slovenskega predstavnika za Pesem Evrovizije 2016 27. februarja. Izbor EMA bo vodil Klemen Slakonja, ki se po nekajletnem premoru vrača na Televizijo Slovenija, kjer je že navduševali televizijsko občinstvo. "Minevajo štiri leta od mojega zadnjega televizijskega stika z Evrovizijo. V letih 2011 in 2012 mi je zlezla pod kožo in ni mi vseeno, kaj pošljemo v največji televizijski cirkus, če se ga že gremo. Veselim se, da bom spet del tega cirkusa in da nam bo mogoče s skupnimi močmi le uspelo najti slovensko Moiro Orfei," je svoje misli pred začetkom nove slovenske evrovizijske zgodbe strnil Klemen Slakonja

Komentarjev 1
  • leonardo 07:42 13.januar 2016.

    Kjerkoli jo vidim, je moj daljinec prepočasen. Pač še ene oddaje ne bom gledal.