Magazin > Film & Glasba & TV
54 ogledov

Angelca: Nekateri kandidati so zelo naduti

gostilna_komentatorji Miro Majcen
S komentatorji šova Gostilna išče šefa smo izmenjali prve besede o tekmovalcih, ki se že nekaj dni urijo pod budnim očesom Bineta Volčiča. Preverite, kaj so povedali Angelca, Savina in Mišo.

Kdo od tekmovalcev se vam zdi najbolj simpatičen?
Angelca: Nekateri so se mi zdeli malo bolj simpatični, drugi manj. Mislim pa, da so vsi pogumni, ker so šli v ta šov, saj se meni osebno zdi izredno zahteven, saj ne gre samo za znanje kuhanja, temveč tudi za odnose in ekonomijo.
Mišo: V predstavitveni oddaji me je presenetila s svojo pozitivnostjo, skromnostjo in hkrati strokovnostjo ter kreativo. Tako, sodeč po prvem vtisu, bi rekel Tinca.
Savina: Težko je izbrati le enega. Rok, Tinca in Petra so me do zdaj najbolj očarali. Rok, ker je preprost, zabaven, naraven in deloven. Tinca je kot sonček, vedno dobre volje, ne trudi se izstopati, a vseeno blesti. Petra pa je iskrena, zagnana in predvsem pripravljena učiti se.

Komu pripisujete največ možnosti?
Angelca: Imam dva favorita, enega moškega in eno žensko, a nočem o imenih. Mislim, da bo boj kar težek, predvsem zato, ker so nekateri že profesionalci, res pa je, da so ti zelo naduti. S tem bo problem, saj mislijo, da že vse znajo, da vse obvladajo. Že v prvi oddaji so se obnašali, kot da so stoodstotni favoriti.
Mišo: Zelo težko vam odgovorim na samem začetku, saj sem kandidate le bežno spoznal. Zanesljivo pa ta pot do cilja ne bo lahka za nikogar od njih. Več različnih dejavnikov namreč vpliva na končni razplet in daleč od tega, da bo pri tem odigrala vlogo zgolj strokovna usposobljenost.
Savina: Rok in Tinca sta se mi že od začetka zdela najbolj profesionalna, kreativna, zavedna tega, zakaj sta v oddaji, lačna zmage in dovolj izkušena, da vesta, kako zelo je potrebno zavihati rokave zanjo.
Komu bi pustili, da vam skuha večerjo in komu ne?
Angelca: Vsem bi pustila, da mi skuhajo večerjo. Mislim, da bi bile zelo različne, predvsem pa bi si želela, da se ob njih pogovarjamo. Tako človeka spoznaš v celoti in ne samo tisto, kar ti prinese na mizo.
Mišo: Ker obožujem mediteransko kuhinjo, me je prepričal Zoran s svojimi testeninami z jastogom. To bi pokusil. Prav tako je moje zanimanje pritegnila Tinca s štajerskim sušijem. Bravo, punca!
Savina: Blazno rada bi preizkusila, kako gre ščuka skupaj z rjavim fižolom. Torej, najprej bi se šla gurmansko razvajat k Roku. Niti malo pa me ni fasciniral gromozanski zrezek z razkuhanimi testeninami. Četudi bi jedla gluten, se jih ne bi dotaknila. Odziv Meri na Binetovo kritiko še zdaleč ni bil ustrezen; namesto da bi srkala dobronamerne nasvete, je vztrajala pri svojem. Andrejeva jajčka pa me sploh ne zanimajo.

Katere lastnosti mora imeti zmagovalec?
Angelca: Zmagovalec mora biti kuharski mojster, celostna osebnost, predvsem nekonfliktna. Mora biti strpen, ne sme biti eksploziven, biti mora dober ekonomist ... Elementov je izredno veliko. Bojim se, da bomo vse te elemente težko dobili v eni osebi, jih bomo pa iskali.
Mišo: Če govorimo celostno, bodo lastnosti, ki jih bo potreboval zmagovalec, zagotovo prilagodljivost, pozitiven odnos do sotekmovalcev, redoljubnost, disciplina, psihična moč in vse ostale lastnosti, ki zadevajo strokovni del. Kdorkoli že bo, mislim, da lahko trdim, da mu ne bo lahko.
Savina: Neizmerno strast do poklica, dihati mora gostinstvo, se z njim zbuditi in zaspati. Enako dobro se mora znajti tako v vlogi vajenca kot šefa, ker se v tej stroki izobraževanje nikoli ne konča in ker samo ljubezen do kuhanja še zdaleč ni dovolj. Imeti mora neizmeren fokus, biti fleksibilen, mora znati voditi tim in graditi sebe. Biti mora odprt za novosti, spoštovati tradicijo, srkati znanje, a hkrati ustvarjati lastno razpoznavno zgodbo.

Komentarjev 3
  • anicaanica 10:56 05.oktober 2012.

    ooo Angelca ti si en zlodej babji

  • jaki 09:13 05.oktober 2012.

    Če pa take pizdarije gledaš, pol si pa dejansko bebec

  • izRODEk 08:40 05.oktober 2012.

    Kdo ve, če se je Savina poročila ali je zgolj zatajila očetov priimek Riiter?