Magazin > Film & Glasba & TV
28 ogledov

"Angelca v sebi nosi več hinavščine kot jaz"

Zoran Gostilna išče šefa POP-TV-2
Gledalci so odločili, da mora šov Gostilna išče šefa zapustiti Zoran. Izgubil je proti Andreju, ki ga je sam postavil na drugi vroči stolček.

Ste razočarani, da so vas gledalci včeraj vrgli ven?
Niti malo nisem razočaran. Mislim, da je bil izid zelo tesen. V šovu sem pustil velik del sebe. Časovni pritisk je bil ogromen in je vplival tako na psiho kot na telo. Nisem si predstavljal, da bo šov tako težaven. Ker struktura kuhinje ne ustreza mojemu delu, sem imel ogromno problemov, tudi zdravstvenih. Včerajšnji izid me ni presenetil. Vesel sem, da sem zunaj in da lahko priložnost prepustim mlajšim.

V pogovoru z Brankom ste rekli, da oni nimajo šans, da vas vržejo ven.  Kje mislite, da se je zalomilo?
Pri izjavah komentatorjev. Naša Slovenija je takšna, da pač redno posluša druge, in dela tako, kot drugi rečejo. Mišo je bil še nekako pošten, malo manj Angelca, tretja komentatorka pa me je razočarala. Mislim, da šova ni gledala. Glasovanje je potekalo med komentiranjem in mislim, da je to imelo velik vpliv.

Komentatorji so bili včeraj do vas res precej strogi. Savina je rekla, da niste dovolj samozavestni, saj ne prenašate kritik, Angelca pa vas je označila za hinavca.
Ona v sebi nosi več hinavščine od mene. Naj mi pokaže en posnetek, v katerem sem se obnašal hinavsko. Videlo se je, da so bili hinavski ostali. Enega starejšega kuharja, človeka, ki je tej družbi že nekaj dal, so popolnoma sprovocirali. Zakaj hinavščine ne vidijo v Janu, ki je vse organiziral, ali pa v Roku, ki je zelo slabo vzgojen otrok? Takega otroka si ne želim niti blizu, kaj šele v družini. Je pa v kuhinji pokazal največ. Njega zanima samo kuhinja, jaz pa sem se prijavil, ker sem žele Sloveniji pokazati, v kakšnih razmerah delamo kuharji.

Ko sva že pri ostalih. Kakšno je vaše mnenje o sotekmovalcih. Jana in Roka vidite kot hinavca, kaj pa Tejo.
Teja je pod Janijevim vplivom. Ne vem, ali me ima rada ali pa je to samo odigrala. Meni je veliko pomenila.

Tinca in Julijana?
Tinca je krasen otrok. Vsaka mati si lahko želi takšne hčerke. Se pa boji ostalih krokodilov v hiši. Ne bodo je pojedli, dokler bo tiho, ko pa bo dvignila glavo, jo bodo požrli. Julijana je prišla samozavestno, a se je takoj priključila Janijevi klapi in začela z njim koketirati. Ker pa ni videz ni tako lepa kot Teja, mislim, da bo Jani ostal kar pri Teji. Tudi njej se ne piše nič dobrega.

Andrej in Luka?
Andrej je krasen fant. Še preden sem ga postavil na stol, sem mu rekel, da menim, da je dovolj močen, da me vrže iz oddaje, kajti želel sem si iz hiše. Luka je malo pokvarjen in malo dober, pa spet malo pokvarjen, nato pa spet dober. Je pod vplivom drugih. Larifari.

Petra in Branko?
Petra je prišla v šov „glumit“ in poslušat druge. Vsem samo prikimava, saj ni dovolj samozavestna. Ne ve, zakaj v tem šovu sploh gre. Na hitro jo bodo odstranili. Drugim bo pomagala priti do vrha, na to pa bo izpadla. Branko je bogi človek. Je dobrega srca, zato ga nisem nominiral. Ker pa nima samozavesti, lahko nanj vplivajo. Na koncu šova se bo pokazalo, kdo je imel največ samozavesti in kdo je igral. Menim, da bom jaz iz tega šova iztržil največ. Vse, kar sem vložil, bom dobil nazaj.

Kako to mislite?
Novinarji me imajo radi in tudi vsi moji prijatelji, kar se je pokazalo že zjutraj, ko sta mi skoraj pregorela dva telefona. Podpirajo me. Rekli so mi: 'To je to. V Sloveniji ne moreš nič povedati po resnici, ne da bi izpadel hinavec. Vse moraš zamolčati in biti tiho. V Sloveniji vse zavijamo v celofan, a tudi ta se enkrat predre.'

Če se vrneva na na nominacije. Dobili ste sedem glasov. Če v grobem povzamem, so bili sotekmovalci mnenja, da ste prestari za ta šov. Kako na to odgovarjate?
To je bila Lukova najlepša izjava. S tem se strinjam. V tej kuhinji so izjemno visoki standardi, ki jih lahko izpolni le mlad človek. Star med 30 in 35 let. Tudi šef Bine mi je zaupal, da se bo počasi naveličal teh jedi, saj je zanje potrebna velike mera potrpežljivosti in napora. Mislim, da ne bo več dolgo trajalo in bo šef kuhalnico zamenjal za kitaro.

Rekli ste, da so vam ostali kandidati storili veliko slabega. Ste lahko bolj specifični?
Tekmovalci so na zelo prebrisan način izpodbijali vsako mojo besedo. Poglejte Janijeve izjave. Vsako mojo besedo je popravil. Njegove oči so ves čas bežale na kamero. Jaz nisem igralec, sploh nisem opazil, da so kamere okoli mene, ker sem jih vajen. Jaz sem pošten. Kar imam za povedati, povem. Ostali pa se pred kamerami tresejo in govorijo to, kar kameri paše, zato tudi dajejo videz lepih in pridnih otrok. Ampak čas bo pokazal svoje ...

Andreja ste nominirali, ker vas je izdal. Kdaj in kako vas je izdal?
Andreja imam zelo rad. Je dober dečko. Ko so se nominacije bližale, pa se je začel umikati od mene. Vedel je, da bo nominiran.

V kamero ste večkrat povedali, da ste prepričani, da vas javnost podpira. Kako ste bili lahko v to prepričani?
Na prvi oddaji sem pobral dosti aplavza. Ko smo prvič kuhali za goste, pa se je moje ime največkrat pojavilo na oknu, po katerem so pisali prvi gostje.

Pravite, da spremljate resničnostne šove. Tisti, ki so grozili in veliko obrekovali, so hitro zapustili šov. Vam je morda pogovor z Brankom, v katerem ste obljubili nagajanje, zlomil vrat?
V kuhinji po celi Sloveniji se govori samo o seksu in grožnjah. To ni nič takšnega. Jaz v      življenju nisem nikogar udaril, nobenemu odrezal luleka ali ga odgriznil. Sem pa dosti punc poljubil.

V bistvu sem mislila vajin pogovor po nominacijah?
Ne spomnim se dobro, kaj sva takrat govorila. Očital sem mu, zakaj je takšen do mene. Zakaj ga komentatorji, niso vprašali, zakaj je bil takšen do mene. Kaj sem jaz storil Branku? Oni so se samo name spravljali.

Sami ste prizanli, da niste pokazali vsega, kar znate. Zakaj ne?
Zato, ker mislim, da bi morala moja omaka zmagati. To sem zameril šefu.

Iz užaljenosti torej?
Tako je. Šef je sicer priden in pohvale vreden, lahko bi pa pokazal več spoštovanja do mene. Imam toliko delovne dobe kot on let.

Kaj ste se naučili iz šova?
O sebi sem se naučil, da nisem tako močen, kot sem mislil. Leta naredijo svoje …  Moj čas se izteka, ampak še vedno lahko mlajše kaj naučim. Tudi sam sem mentor in na svoje učence nikoli nisem kričal. Šef pa je name zaradi mete kričal namerno.

Zakaj menite, je bil Bine tako strog do vas?
Ker nisem pokazal, česar sem sposoben. Jezen je bil. Nikoli me ni grajal, razen tega, kar ste videli nazadnje. Pohvalil je filiranje, zajtrk in omako.

Grajal vas je tudi zaradi zelenjave.
Šef ne ve, da imam težave z vidom. Očala sem pozabil v hiši, tako da nisem dobro videl. Na koncu je bilo vse ok.

Komentarjev 6
  • klincek 17:08 17.oktober 2012.

    zoran je car

  • dragec 08:14 17.oktober 2012.

    Zoki, ti si mator konj. Zresni se enkrat. Saj vidiš, da nikakor ne sodiš med to mladino.

  • linka 15:50 16.oktober 2012.

    ko smo ga gledala kako in kako dolgo je rezal korenček ...se mi je kar fuzlalo