Magazin > Film & Glasba & TV
14 ogledov

Angelina bo le lahko snemala v BiH

Angelina Jolie bo sedaj lahko brez težav snemala tudi v BiH. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Potem ko je bosanski kulturni minister prebral scenarij, je Angelini Jolie odobril snemanje njenega prvenca v Bosni in Hercegovini.

Potem ko se je pred štirimi dnevi bosanski kulturni minister Gavrilo Grahovac odločil, da Angelini Jolie prepovejo snemanje njenega režijskega prvenca Untitled Bosnian War Love Story (Ljubezenska zgodba brez naslova), je sedaj snemanje 35-letnici odobreno.

Ko je minister Grahovac prebral scenarij, ki so ga mnogi zaradi ljubezenske zgodbe med posiljeno žensko in posiljevalcem označevali za nedopustnega, se je odločil, da se snemanje lahko prične.

Direktor sarajevske producentske hiše Scout film, ki je zadolžena za produkcijo Angelininega filma v Bosni in Hercegovini, Edin Šarkić, je povedal, da je veselo novico od ministrstva za kulturo in šport prejel včeraj, pisno potrditev odločitve pa pričakuje jutri. Po prvotni prepovedi so prekinili vse priprave na snemanje, ki naj bi se začelo sredi novembra, je še povedal.

Scout film je moral ministru dostaviti celoten scenarij, da bi se prepričal, ali zgodba ne ponižuje žensk, ki so bile med vojno posiljene. To je medijem namreč prenesel Željko Mitrović, lastnik srbske televizije Pink, ki se z ameriško igralko ni uspel pogoditi o producentskih pravicah v Srbiji. Njegovim trditvam so nato začele verjeti ženske v združenju Ženska – žrtev vojne, ki so od ministra Grahovca tudi zahtevale prepoved snemanja filma.

Po prepovedi snemanja se je oglasila Angie, ki je povedala, da s filmom želi opozoriti na žrtve vojne. Želi se tudi pogovoriti z ženskami iz združenja, da bi lahko razčistile vse dvome, ki jih imajo, je takrat povedala igralka.

Film so že začeli snemati na Madžarskem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.