Magazin > Film & Glasba & TV
29 ogledov

"Angie je zahtevna"

Angelina Jolie je pred časom obisk na Brionih obljubila Radetu Šerbedžiji, ki ta Žurnal24 main
Slovenski igralec Branko Đurić - Đuro o snemanju filma Untitled Love Story, pri katerem se je prvič kot režiserka preizkusila Angelina Jolie.

Končali ste snemanje filma Untitled Love Story. Kakšni so vtisi?
Vedno se mi, ko končam snemanje, mešata dva občutka. Eden je ta, da sem zadovoljen, ker je konec, in drugi, da sem žalosten, ker je konec. Pogoji so bili odlični, saj je šlo za visokoproračunski film, čeprav na primer "glumiti" poletje sredi novembra pri štirih, petih stopinjah Celzija ni najbolj prijetno.

S kom ste se najbolj ujeli na snemanju?
Vsa ekipa je bila odlična, zelo pester izbor igralcev v glavnem iz Beograda in Sarajeva. Res smo se dobro ujeli. Bili smo kot ena velika družina. Se družili tudi, ko ni bilo snemanja, obšli vse zanimive gostilne v Budimpešti, si izmislili milijon novih iger, preigravali stare in nove komade na setu in izven seta, ampak vse skupaj je že kar predolgo trajalo ...

Nam lahko zaupate kakšno anekdoto s snemanja oziroma posebno prigodo?
Mogoče vam bo zanimivo to, da sem Brada naučil staro sarajevsko igro ćiza bliza in da sva v pavzi snemanja igrala. Na začetku je kazalo, da ga bom "osušil", ampak se je zelo hitro naučil in povrnil denar.

Snemanje filma je bilo zelo medijsko odmevno. Bo po vašem mnenju to na uspeh filma vplivalo pozitivno ali negativno?
Ma naj se piše, pa čeprav tudi dobro (smeh). Ne moremo veliko vplivati na to, kaj vse pride ven okrog filma. Smešno je, da vsi toliko vedo o tem, čeprav nihče še ni videl filma, pa tudi scenarija ni prebral.

Se vam zdi, da se je režiserka Angelina Jolie dobro odrezala, glede na to, da je to njen režiserski prvenec? Kakšen vtis je pustila na vas?
Zahtevna je, ampak zelo rada posluša vse nasvete in predloge igralcev. Mislim, da imava precej podoben pristop k režiji. Ona tudi vse gleda z vidika igralca.

V povezavi z vsebino filma je bilo kar nekaj težav in očitkov. Ji ti očitki delajo krivico?
Angie se zelo dobro spozna na zgodovino in je nasploh zelo razgledana. Verjamem, da bolje pozna problematiko kot velika večina tistih, ki so ji to očitali.
Ona je vedno poudarjala, da dela ljubezenski film in ne vojnega. To je tudi res. O scenariju ne smem govoriti, lahko samo potrdim, da gre za ljubezensko zgodbo, ki se sicer dogaja med vojno v BiH.

Kdaj si bomo lahko ogledali film?
Mislim, da jeseni 2011.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.