Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

Animateka po glasbeno

The monster of Nix
1/13
Spletna stran festivala Animateka
Letošnji 8. mednarodni festival animiranega filma v naše kraje prinaša neverjetnih 510 animiranih filmov, za bonus pa še koncerte in razstave. Oglejte si današnji program.

S španskim filmom Chico & Rita, ki se ozira na rojstvo jazza na Kubi, se je v ponedeljek v Kinodvoru odprl mednarodni festival animiranega filma Animateka. Ta bo do 11. decembra v Ljubljano, delno pa nato tudi v Maribor pripeljal kar 510 filmov, ki bodo prikazani v spremljevalnih sekcijah in treh tekmovalnih programih.

Za sponzorje nevidni Slon
V glavnem tekmovalnem programu se bodo predstavili vzhodno- in srednjeevropski filmi, v Evropskem študentskem tekmovalnem programu najboljša produkcija evropskih študentov, v programu Slon pa filmi z vsega sveta, namenjeni otrokom. Ob tem je programski direktor festivala Igor Prassel izpostavil, da ekipi Animateke v pol leta ni uspelo dobiti sponzorja za nagrado v otroškem programu Slon v vrednosti tisoč evrov: “To kaže, da živimo v zelo težkem času, v katerem etične in še katere druge vrednote ne obstajajo, tako da letos to nagrado podeljuje samo Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta.”

Poleg Chica & Rite, ki ustreza tako letošnjemu fokusu na Španijo kot rdeči retrospektivni niti z naslovom Animirani film, glasba, zvok, ki se ji bodo posvetili v Slovenski kinoteki, bodo obiskovalci Animateke lahko videli še osem celovečercev, sicer pa ne gre pozabiti niti na bogat spremljevalni program, ki bo letos potekal tudi na Metelkovi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.