Magazin > Film & Glasba & TV
8 ogledov

Anja izdala že sedmi album

1/2
Žurnal24 main
Anja Rupel te dni promovira svoj novi album Ostani do konca, ki je tudi tokrat nastal s pomočjo njenega življenjskega sopotnika Aleša Klinarja.
Anja, ki kot samostojna pevka na slovenski glasbeni sceni kraljuje že dobrih 15 let, je po petletnem premoru končno izdala novi album. Na njem se je zvrstilo deset pesmi, med katerimi je svoje mesto našla tudi skladba Ne lažeš me ti, duet z odličnim glasbenikom Harijem Varešanovićem , bolje znanim kot Hari Mata Hari . Anja in Hari sta pesem premierno predstavila na prireditvi Miss Universe v Portorožu in z njo navdušila publiko.

Sicer pa je album nastajal kar dve leti, saj je Anja v tem času vse prej kot počivala. Svoje glasilke je v času, ko ni prepevala, zaposlila kot radijska voditeljica, pred kratkim pa smo jo lahko videli tudi na televizijskih ekranih, ko je ob Petru Polesu uspešno vodila tri serije oddaje Zvezde pojejo . Vmes je našla čas še za pisanje pesmi za ostale slovenske izvajalce, saj se je izkazala za zelo uspešno avtorico besedil. Kot tekstopiska je sodelovala tudi na albumih Alenke Godec, Monike Pučelj, Nuše Derende in Rebeke Dremelj , letos pa tudi s pevcem Samuelom Lucasom . Ob vsem tem pa ne pozabimo še na Anjino materinsko vlogo.

Samostojni karieri je pripela že sedmi album. © Nik Rovan

 
Vrnitev na glasbene odre
In čeprav je bila Anja ves čas prisotna v medijskem prostoru, pa jo sedaj po dolgem času spet čakajo samostojni nastopi. Ob izidu novega albuma sledijo številne promocije in predstavitve novih pesmi na radijskih in televizijskih postajah. Prvi singel Nisi moj je že dobil vizualno podobo, videospot pa si bomo premierno lahko ogledali konec meseca. Glasbo zanj je napisal kdo drug kot pa Aleš Klinar , tekst je napisala Anja sama, spot pa je posnel režiser Izidor Farič .

Ostaja do konca
Anja je svojo pevsko kariero začela s skupino Videosex leta 1984, po razpadu skupine pa se je odločila, da ubere svojo pot. Na slovenski glasbeni sceni tako vztraja že dobri dve desetletji, kljub temu da se kariera slovenskega pevca gradi drugače kot ob njenih začetkih. "Prej je bilo veliko lažje, slovenske pesmi so brez težav našle svoje mesto na radijskih postajah, danes pa se moramo za to boriti sami," pravi Anja in še doda, da je dandanes ogromno medijev, a vedno manj prostora za slovensko glasbo. Ker pa je Anji glasba že od majhnega pisana na kožo, bo na sceni ostala vse do konca.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.