Magazin > Film & Glasba & TV
28 ogledov

Antikrist med kristjani

Marilyn Manson
1/2
Reuters
V četrtek je "antikrist superzvezdnik" nastopil v romarskem mestu Padova v Italiji.

Marilyn Manson (43), samooklicani antikrist superzvezdnik, je v sklopu koncertne turneje, ki promovira njegov najnovejši album Born Villain, v četrtek nastopil v Padovi, romarskem mestu z nekaj več kot 200 tisoč prebivalci. V novo dvorano Gran Teatro Geox, ki sprejme okoli 2.500 ljudi, je privabil tudi Slovence in kljub razmeroma kratkemu nastopu občinstva ni pustil hladnega.

Eden od boljših koncertov

"To je bil eden od njegovih boljših koncertov zadnjih šestih let – videla sem jih že kar nekaj. Vendar se vseeno ne more primerjati s turnejami, na katerih je promoviral plošče Antichrist Superstar (1996), Mechanical Animals (1989) in Holy Wood (2000), ko je bil na višku in so bili tudi nastopi drznejši in provokativnejši kot danes. To, da je nastopil prav v Padovi, se mi zdi še posebej ključno, saj Manson prezira Cerkev, ne pa tudi vere oziroma Jezusa in kristjanov," je povedala Mansonova dolgoletna poslušalka Sara Germain, ki ji je leta 2001 v Pragi uspelo priti tudi v zaodrje in spoznati njegov bend. Na vprašanje, kaj je med nastopom menil z izjavo, da je pof*** Jezusa v anus, je odgovorila, da takšen pač je – rad provocira.

Največji odziv za priredbe

Največji odziv pisane publike, v kateri je bilo poleg gotičarjev, industrialcev in metalcev, ki so jih predstavljali predvsem mladi, opaziti številne predstavnike starejše generacije, sta tokrat poželi priredbi Personal Jesus in Sweet Dreams pa tudi Antichrist Superstar, ko se je Manson v vlogi diktatorskega pridigarja povzpel na govorniški oder, mObscene, Disposable Teens in sklepna The Beautiful People. Z novega albuma je odigral uvodno Hey, Cruel World, No Reflection, Pistol Whipped in Slo-Mo-Tion.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.