Magazin > Film & Glasba & TV
16 ogledov

Antikrist superzvezdnik le streljaj čez mejo

Marilyn Manson EPA
Marilyn Manson bo v četrtek, 7. junija, nastopil v italijanski Padovi. Tja bodo romali tudi številni Slovenci.

Marilyn Manson (43) je pred kratkim izdal nov album Born Villain, na katerem najdemo tudi priredbo hita Carly Simon You're So Vain in ki ga trenutno promovira na evropski turneji. Najbližje nam se bo ustavil v italijanski Padovi, in sicer v četrtek. Koncertne aranžmaje (vstopnica in prevoz) ponujajo tudi slovenske koncertne agencije, denimo Koncerti.net, pri katerih boste za eno osebo odšteli 75 evrov.

O dvolični ameriški kulturi

Manson, ki je s svojim vedenjem in videzom marsikoga prepričal, da je resnično antikrist superzvezdnik, kot nosi naslov eden od njegovih ploščkov (Antichrist Superstar, 1996), je pravzaprav eden od inteligentnejših glasbenikov in kritičen do Amerike, kar je dokazal tudi s svojimi komentarji v dokumentarnem filmu Michaela Moora Bovling za Columbine iz leta 2002. Njegovo pravo ime je Brian Hugh Warner, umetniški nadimek Marilyn Manson pa je sestavljanka imen hollywoodske blondinke Marilyn Monroe in množičnega morilca Charlesa Mansona ter je pravzaprav kritika ameriške dvoličnosti in čudaške kulture.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.