Magazin > Film & Glasba & TV
35 ogledov

Archeo, brezčasna vizualna poezija

Archeo Kinodvor
Na platnu Kinodvora si lahko ob 20. uri še zadnjič ogledate Archeo, film Jana Cvitkoviča.

Moški. Ženska. Deček. Trije ljudje v brezčasni pokrajini. Vsak zase skušajo preživeti. Počasi prihaja med njimi do stikov, ki so sprva skrajno nezaupljivi in na trenutke sovražni, sčasoma pa se začnejo razvijati v odnose. Ko se moški, ženska in deček osvobodijo strahu in negotovosti, se končno združijo v praskupnosti, ki jo lahko imenujemo družina.

Archeo je vizualna poezija. Archeo govori s podobo, najbolj imanentnim filmskim sredstvom. 'Zgolj' odslikava bazično in arhetipsko stanje stvari. Archeo je film čistih odnosov, forme in fotografije. Odnose med moškim, žensko, dečkom in naravo niza v izčiščeni prezenci, brez komentarjev, besed, socialnih, psiholoških in zgodovinskih kontekstov. Četudi nam jih ne vsiljuje, ne pomeni, da jih v filmu ni. Lahko jih sami umestimo, ozavestimo ali pa tudi ne. Archeo je lahko molitev, lahko je študija – odvisno od gledalčeva stanja in pogleda. Ne komentira, ne vsiljuje boga, višjih sil, vesolja kot opazovalca in urejevalca sveta. Niza poezijo in podobe.

Cena redne vstopnice je 4,95 evra, za vstopnico s popustom za starejše od 60 let, mlajše od 14 let, dijake in študente pa boste odšteli 4,25 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.