Magazin > Film & Glasba & TV
10 ogledov

Armenija se je umaknila iz Eurosonga

eurosong EBU/Ictimai TV
Zaradi naraščajočih napetosti med Azerbajdžanom in Armenijo se je slednja umaknila iz Evrovizije.

Državi sta bili v devetdesetih letih zaradi regije Nagorno-Karabakh v vojni. Leta 1994 sta sicer podpisali premirje, a napetost med njima ni nikoli izginila.

"Četudi so oblasti vsem državam, ki bodo nastopile na Eurosongu, zagotovile varnost, je azerbajdžanski predsednik izjavil, da je njihov državni sovražnik številka ena Armenija," so svojo odločitev razložili Armenci in tako podprli skupino svojih pevcev, ki se je že prejšnji mesec zavzela za bojkot Eurosonga. "Ne želimo nastopiti v državi, ki slovi po množičnih pobojih in masakrih Armencev," pravijo.

Azerbajdžanski politik Ali Ahmedov pa je za novinarje izjavil, da se mu zdi bojkot tekmovanja nepotreben. "Odstop Armenije od tako priznanega tekmovanja bo imidž Armenije še dodatno poslabšal," meni Ahmedov.

Evropska zveza radijskih in televizijskih postaj, EBU, pa je sporočila, da je nad odločitvijo armenske javne televizije "iskreno razočarana".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.