Magazin > Film & Glasba & TV
19 ogledov

Assange in Mandela v Torontu

Idris Elba EPA
Med filmi, predstavljenimi v Torontu, tudi biografija o Nelsonu Mandeli in drama o WikiLeaksu.

Organizatorji 38. mednarodnega filmskega festivala v Torontu (Toronto International Film Festival) so napovedali, da bo festival septembra odprla drama o Julianu Assangeu in ustanovitvi WikiLeaksa z naslovom The Fifth Estate, ki ga bo režiral Bill Condon, Assangea pa bo igral Benedict Cumberbatch.

Festival, ki velja za začetek oskarjevske sezone, bo med 5. in 15. septembrom predstavil filme, v katerih bodo med drugim igrali Meryl Streep, Colin Firth, Chiwetel Ejiofor, George Clooney in Idris Elba, ki mu že napovedujejo nominacijo za oskarja. Britanski igralec bo v Torontu namreč promoviral film v režiji Justina Chadwicka Mandela: Long Walk to Freedom, biografsko dramo o legendarnem južnoafriškem voditelju Nelsonu Mandeli, ki se zadnjih šest tednov zaradi vnetja pljuč bori za svoje življenje.

Eden od najpomembnejših filmskih dogodkov, na katerem je bilo lani predstavljenih 372 celovečernih in kratkih filmov, se bo končal s filmom Life of Crime, priredbo romana Elmora Leonarda The Switch, v katerem nastopajo liki, znani že iz filma Quentina Tarantina Jackie Brown. 

Odskočna deska za nagrade

Festival v Torontu že tretje leto zapored namesto manjših kanadskih filmov, s katerimi se je začenjal v minulih letih, stavi na velike naslove, iz leta v leto bolj pa velja tudi za pomembno odskočno desko v sezono nagrad na festivalih in konec koncev tudi Oskarjih. Ena od takšnih sta bila v zadnjih letih na primer filma Revni milijonar in Kraljev govor, ki sta dobila oskarja za najboljši film, uspešen pa je bil tudi lanski zmagovalec Toronta, romantična komedija Za dežjem posije sonce (Silver Linings Playbook).

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.