Magazin > Film & Glasba & TV
26 ogledov

Atmosferski nedeljski Rapetek

Atmosphere Arhiv organizatorja
Famozni protagonist neodvisnega (indie) raperskega gibanja zadnjega desetletja, raper Slug, s svojimi refleksijami znotraj dvojca Atmosphere in založbe Rhyme Sayers, bo končno oplemenitil ljubljanski letni oder Gale hale. Začetek ob 20. uri.

Atmosphere sicer v različnih formacijah deluje že dobri desetletji, oba člana pa sta v dvojcu dobrih 15 let. Odlikuje ju zabaven, večkrat seksualno motiviran, humoren in ekspliciten verbalni del raperja Sluga ter zanimive, organske podlage vse bolj cenjenega producenta Anta. DJ in producent Ant se v zadnjih letih vse bolj spogleduje z estetiko nekakšnega polovičnega raperskega banda, kjer poleg klepetača in DJ-a, svoj prostor dobijo tudi živi inštrumentalisti. Znotraj šestih plošč in mnogoterih EP-jev tega priljubljenega minneapolškega dvojca, najdemo nešteto indie hiphop himn, s katerimi fanta prepričata tako rapersko kot ostalo neodvisno in zabave željno publiko.

Atmosphere veljata za enega komercialno najuspešnejših neodvisnih raperskih izvajalcev, ki žanjeta odkrite simpatije tako starošolske raperske javnosti, kritiških peres, sodobne neodvisne scene pa tudi raperjev različnih generacij, kar dokazuje njun nastop na največjih ameriških (Rock The Bells) kot evropski raperskih festivalih (Hip Hop Kemp, Splash). Na krilih svežega albuma The Family Sign se bosta na svoji evropski turneji prikazala na odru obdana z dvema inštrumentalistoma in predstavila svoj "best of" z vidnim dodatkom svežega materiala.

Za vstopnico boste danes odšteli 18 evrov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.