Magazin > Film & Glasba & TV
51 ogledov

Avsenik bo v srcih Slovencev živel večno

Slavko Avsenik Žurnal24 main
Včeraj ni samo Slovencev razžalostila vest, da je umrl velikan narodnozabavne glasbe Slavko Avsenik. Tako so se od glasbene legende poslavljali na spletu in v tujih medijih.

Saša Lendero: "Zapustil nas je velikan slovenske glasbe Slavko Avsenik. Hvala mu za vse prelepe melodije, ki jih je prinesel nam in v svet.Ostal bo zapisan v naš spomin, zgodovino in ponos. Naj počiva v miru ...”

Špela Grošelj: "Gospod Slavko, naj vaše pesmi odmevajo tudi nad oblaki... Počivajte v miru!”

Manca Špik: "Odšla je največja legenda slovenske narodnozabavne glasbe ... A njegove čudovite pesmi bodo ostale v naših srcih in se prenašale iz roda v rod! Gospod Slavko Avsenik, počivajte v miru! Tam, kjer murke cveto ...”

Ansambel Jureta Zajca: "Gospod Slavko Avsenik, počivajte v miru. Vaše melodije bodo za vedno ostale med nami, tudi mi jih bomo še naprej z veseljem igrali..”

Tinkara Kovač: "...z Bogom....naredil si ogromno...velik poklon..."

Tuji mediji o njegovi zapuščini

O njegovi smrti so pisali tudi tuji mediji. "Njegovi 'Orginal Oberkrainer' so po svetu prodali več kot 36 milijonov plošč. Danes je “klasik”, včasih pa je veljal za revolucionarja: v petdesetih letih preteklega stoletja je Slavko Avsenik izumil novo barvo zvoka in se z njo vpisal v zgodovino. Njegova najbolj legendarna pesem je na Golici, prva naslovna pesem glasbene oddaje Musikantenstadl. Za nekatere je bila ta pesem znak, da televizijo ugasnejo, za druga pa, da povečajo njeno glasnost," je zapisal avstrijski Kleine Zeitung.

Pri Stadtpostu pa so zapisali, da je Avsenik s svojim prav posebnim stilom moderniziral narodnozabavno glasbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.