Magazin > Film & Glasba & TV
42 ogledov

Avtorjem South Parka grozili s smrtjo

South Park Žurnal24 main
Ustvarjalci animirane serije so zaradi posmehovanja preroku Mohamedu izpod peres muslimanskih ekstremistov prejeli pisma z grožnjami. Vendar jih to ni ustavilo. Letos so praznovali 15. obletnico serije, v načrtu pa imajo posneti še dve sezoni.

"Svet se je zelo spremenil. Ko smo začeli ustvarjati South Park, je bil predsednik še Bill Clinton, internet pa šele v svojih začetkih. Zato smo verjetno ostali mladi," je povedal Matt Stone, eden od avtorjev kultne animirane serije. V zadnjih 15 letih so se v South Parku šalili na račun številnih zvezdnikov, politikov in drugih aktualnih zadev. Avtorja serije Matt Stone in Trey Parker sta zdaj oznanila, da bodo posneli še dve sezoni.

Vsak večji škandal izkoristili za tarčo posmeha

Verjetno ni bilo večjega škandala, ki ne bi dobil svojega mesta v seriji. Tako so se na primer posmehovali že Tomu Cruisu in njegovemu gostovanju v pogovorni oddaji Oprah Winfrey, ko je skakal po kavču, ter se pri tem usmerili na scientologijo in njegovo spolno usmerjenost. Britney Spears je v neki epizodi celoten del bežala pred paparaci, na koncu pa se je ustrelila v glavo. Spet v drugem delu Michael Jackson drži sina Blanketa čez balkon, ko mu odpade nos, kar Blanketa popolnoma šokira. V 200. delu serije pa so kot tarčo posmeha uporabili muslimanskega preroka Mohameda, zaradi česar so jim muslimanski ekstremisti začeli groziti s smrtjo.

Komentarjev 1
  • dasijoli 15:38 11.oktober 2011.

    ste (novinar) sploh gledali South Park ali vsaj epizode o katerih govorite,da klatite takšne bedarije?